perjantai 15. toukokuuta 2015

LA GRACIOSA

11ma – 16la 05 2015 Isla Graciosassa
11ma 05 2015 Arrecifestä Isla Graciosaan
Teimme ostoskierroksen Arrecifessä. Jälleen Mangon ikkunassa oli Satun suosikkiasuste, muttei sitä myyty täälläkään. Ostimme pizzat matkaeväiksi, niiden valmistus kesti huomautuksenkin jälkeen kauan. Kävin maksamassa kaksi yötä todella kuumasuihkuisessa ylellisessä satamassa, vain 16,80€/yö. Avasimme seilit satamasta lähdön jälkeen, muttei seilaus onnistunut vastaisen tuulen vuoksi muuten kuin moottoriavusteisena. Tarkka tähystys tuotti taas tuloksia, siniharmaa teräväeväinen ei voinnut olla muu kuin vasarahai. Loistava bongaus. Seuraava havainto oli palava laiva horisontissa. Se kylläkin paljastui varsin pian kiikaritähystyksellä saareksi. Tämä pikkusaari Roque del Este, La Graciosa, Alegranza ja Montaña Clara muodostavat Archipiélago Chinijon – luonnonsuojelualueen, merellisen reservaatin. Yläkuvassa olevan Lanzaroten kärjen kohdalla tuuli muutti suuntansa ja seilasimme pelkällä isopurjeella 10 metrin tuulessa hyvää vauhtia etelään kohti Caleta del Seboa. Yhdysalukset näyttivät sopivasti sataman suun sijainnin. Turvallisuusmies viittoili meille paikan pistolaiturin tuulenpuoleiseen sormipontiniin. Tuuli koveni koko ajan ja painoi meitä päin sekä laituria, että ponttoonia.
Loki: 1345 Arrecife, Log 6333, Mh 2192,6 / 1525 Siniharmaa, vaalea selkäevä, vasarahai / Lanzaroten kärjestä pelkällä isolla 10 m/s / 1850 iso alas / 1915 Isla Graciosa, sormiponttooni, Log 6358/25nM, Mh 2197,4 /4,8h(5,5h)
12ti 05 2015 La Graciosa – tuulen tuivertama saari.
Aamulla heräsimme voimakkaaseen tuuleen, jonka satamakapteeni kertoi olevan joka aamu toistuva pakallinen virtaus vuorilta alas. Tuuli hiljenikin puolelta päivin ja Villin Lännen oloinen kylä muuttui todella polttavan kuumaksi. Täällä on rantaelämässäkin aivan oma fiilinki ja kaikkialla muuallakin osittain lentävän hiekan vuoksi. Edellisen illan (tai yön) istuminen rasitti Satua niin, ettei hän lähtenyt 2,7 kilometrin kävelylenkille saaren länsirannalla olevalle La Punta del Corralille.
Kallella oli saaliina kävelyltä tunnistamaton jalkohaukka, kihokkeja, suulan raato ja tinnitusta rauhoittavaa aaltoääntä. Kuvassa taka-alalla Montaña Clara.
(Mesembryanthemum crystallinum),
Melkein kaikki yksikerroksiset talot on maalattu valkoisiksi, valitettavasti jotkut lateksilla. Siniset ja vihreät ovet ja ikkunat antavat kokonaisuudelle harmonian. Vierasvenesatama sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn vuorolaivasataman vieressä. Tällä hetkellä laitureille ei tullut vettä eikä sähköä. Suihkutilossakin tuli vain kylmävesi.
13ke 05 2015 Satu 60v.
Olimme päässeet Satun syntymäpäiväsaarelle vastatuuleen kuitenkin mukavasti ja niin koitti keskiviikkoaamu. Juhlapöytä ei ollut klupuinen, muttei se tällaisella nuivalla herran hylkäämällä saarella voikaan olla. Löysin siis taas uuden käsitteen nuivalle, askeettisen yksinkertainen vulkaaniselle kallioperälle muodostunut luonnonmukainen hiekkasaari.
Olin pitkään ongelmavyyhden rutistamana, kunnes ymmärsin Satun antaneet minulle lahjavinkin ja sen mukainen parin yön tuotos miellytti päivänsankaria.
14to 05 2015 La Graciosassa tuulta ja hiekkaa.
15pe 05 2015 La Graciosasta ulosmaksu
Kävin eilen hakemassa 25 litraa dieseliä satama-altaan vierellä olevalta tankilta. Lähellä satamatoimistoa on Restaurante (bar) La Caletilla, jonka pitäjä nuori nainen huolehtii myös polttoaineen myynnistä arkisin 10-13 ja siestan jälkeen 16-18. Tänään perjantaina meidän piti jo lähteä paluumatkalle, mutta tuuli on kovimmillaan 18 m/s. Löysimme WiFiit kahdesta Hamburgerbaarista. Tänään perjantaina kävimme maksamassa itsemme ulos, sillä satamatoimisto on auki vain arkipäivisin. Lähdemme huomenna puolenpäivän jälkeen tuulen rauhoituttua. Satamamaksu oli viideltä vuorokaudelta 31,84 €, siis 6,37€/yö. Nautimme toisenkin kerran kalaravintola Girasolin valkosipulikatkaravuista ja muista herkuista.
Fantastinen saari tämä La Graciosa, kunhan vaan ei tuulisi näin paljon. Dieseltyttö sanoi täällä tuulevan alkuvuoden Aprilihin saakka. Itse laskeskelin nyt olevan jo Mayo. Vaellusreittejä on useita mielenkiintoisia. Täytyy tulla tänne toisenkin kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti