perjantai 22. toukokuuta 2015

VUORIVAELLUS

21to 05 2015 Vaellustavoitteena Branco La Mina
Torstaiaamuna liityimme Satun kanssa Längseglare på Kanariaöarnan vaellusryhmään. Tavoitteenamme oli Tejedassa oleva Branco La Mina, joka on 1450 metrin korkeudessa. Kävelimme San Telmon linja-autoasemalle ja nousimme 09:30 lähtevään San Mateon bussiin numero 303. Mutkikas tie nukutti niin, että heräsin San Meteossa vasta Solo-kupillisen jälkeen. Bussilla nro 305 jatkoimme melkein Tejedaan saakka. Nousimme maankamaralle pysäkillä, josta vaelluksemme alkoi rankalla nousulla.
Längseglare på Kanariaöarnan järjestää viikoittain vaelluksia eri puolelle Gran Canariaa. Nyt kun me olimme vahvistuksena, patikoitsijoita oli yhdeksän skandinaavista purjehtijaa. Olimme varautuneet liiankin kylmään vuori-ilmaan. Satulla oli suuria vaikeuksia sydämensä kanssa ja hän uskoikin tämän olevan viimeinen taival. Tsemppasin häntä ja kun Satu pyysi puolimatkassa nousua paluuta takaisin tielle, niin totesin laskeutumisen olevan vaikeampi kuin loppumatkan nousu, joka tasaantuu. Kun olimme vaeltaneet kahdeksan kilometriä, todella vaikeassa maastossa eteemme avautui upea vuoristonäkymä 1450 metrinkorkeudessa Branco La Minalta. Tenerifan Teide näkyi tavattoman hyvin pilvimassan yläpuolella.
Pidimme lounastauon kaikessa rauhassa, sillä olimme myöhästyneet vartilla bussista, joka seisahtui tässä 13:15.
Munkki siunasi meidän ruokataukomme, jota pari bussillista turisteja salaa kuvasi, kuin pyhiinvaeltajaryhmää konsanaan.
Kukkamaailman oli karun kaunista, unikoista kaktuksiin. Meinasin alkaa kuvat perhosia, mutta ryhmässä pysyminen oli nytkin työlästä ja olisi taas tullut hankittavaksi uusi määritysopas, nyt pärjään pelkästään topografikartan ostolla. Näin kaksi suurta petoa lentävän niin kaukana vuorten yllä, että ne jäivät tunnistamatta, muuten havaitsin kaksitoista eri lintulajia ja tunnistamattomia kanarianvisertäjiä.
Tulimme pieneen La Guinetasin kylään suoraan tavernan pihaan ja valtasimme baarin terassin. Omien eväiden lisäksi nautimme 1,25 centtiä maksavia cañoja ja baarin tarjoamia maapähkinöitä. Nousimme kello 15:25 pysäkiltä bussiin numero 305 ja se vei meidät San Mateoon upeiden maisemien halki ja vartin odotuksen jälkeen jatkoimme bussilla nro 303 Las Palmasin San Telmoon. Yhdentoista kilometrin vaelluspäivä oli tuonut aktiivisuusmittariin 19600 askelta. Totesimme molemmilla nilkkojen olevan turvoksissa saatuamme kengät jaloistamme ja nauttiessamme Immigrantilla oluet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti