perjantai 3. heinäkuuta 2009

KIUKUN PURKUA GUERNSEYSSÄ


02to 07 09 Vahinkotarkastajan odottelua

Vahinkotarkastaja Buzz Whiten piti tulla joko keskiviikkoiltana tai aamulla torstaina. Saimme telakanjohtajan kiinni torstai-iltapäivällä ja hän soitti, vähän kärsimättömänä, Buzzille, joka lupasi tulla käymään. Klo 1613 hän saapuikin ja katseli auki hiottua kohtaa hetken, koputteli sitä ja pudisti päätään. Ben, telakanjohtaja, pyysi Buzzin koputusveistä. Hetken koputeltuaan hän pisti veitsen kärjen aiemmin tehdyn lasikuitupaikkauksen saumaan sisälle ja väänsi seurauksella, että Buzzin veitsen terä katkesi kuidun sisälle. Taittoveitsi oli selvästikin tärkeä kalu vahinkotarkastajalle. Ben pyyteli anteeksi ja asia yritettiin ohittaa. Tarkastuksen lopputuloksena oli, että hiontaa pitää jatkaa ja Buzz tulee tarkastamaan sen huomenna lounaan jälkeen. Nea kävi purkamassa kiukkuaan kunnon guernseylaisella kymmenen kilometrin mäkijuoksulla. Kirjoitin illalla Alandian Jörgenille, totesin tosin epäileväni kohtelua, jos asiaa yritetään jouduttaa. Helle ja pintaan pyrkivä masennut veivät voimat ja menimme nukkumaan jo kymmeneltä sateen ropistessa kattoon.

Säätila Guernseyssä vaihtelee paljon vuorokauden aikana. Yleisesti aamupäivä on pilvinen. Kymmenen jälkeen pilvet väistyvät ja tulee aurinkoinen päivä. Illalla tulee mereltä sumu, joka muuttuu yön aikana sateeksi. Eilen oli ensimmäinen aamu, kun ei täkki ollut märkä. Siitä tulikin helteinen, korkeapaineinen päivä.

1 kommentti:

  1. Moro! olen lukenut mielekiintoisija juttujasi lähes päivittäin, muista että vain tekevälle sattuu. Ja sitten vanha sanonta:
    koettelee vaan ei hylkää.
    Terveisin Jussi Sura

    VastaaPoista