maanantai 27. heinäkuuta 2009

LA CORUÑA

LA CORUÑA

21ti – 24pe 07 09Minulle suositeltiin La Coruñan (A Coruña) väliinjättämistä, jos suinkin voimia on Biskajan ylityksen jälkeen jatkaa suoraan Vigoon. Onneksi jaoimme voimavaramme oikein ja tuleva säätila pakotti Immigrantin juuri La Coruñaan. Se on Calician toiseksi suurin kaupunki, asukkaita kaupungissa on noin 44 000. Maakunnassa on vajaat 250 tuhatta asukasta ja siltä tämä vilkas satamakaupunki vaikuttikin. Oppikoulun historiassa samaistuin Gaius Julius Caeseriin, meillä kun on samat alkukirjaimet (Gaiuksella vähän hienostelevammin) GJC ja KJS (K.JuhaniS.) Kolminimikaimani on käynyt täällä 2071 vuotta sitten ja se näkyy jollakin tavalla tässä viehättävässä historiallisessa kaupungissa.Asterixin jalanjälkiä seuraten vietimme kaupungissa tiistaiaamusta perjantaiaamuun. Kaupungissa sattui olemaan keskiaikaiset markkinat, joten tapahtumaa riitti kaikilla vanhan kaupungin kaduilla ja toreilla. Maka lähti torstai aamuyöllä takaisin Viisastenkariin ja Raumalle. Ihmiset La Coruñassa olivat palvelualttiita, erityinen kiitos englanninkielen yrityksestä ja oman nettinsä lainaamisesta Elenalle, satamakonttorin tytölle. Sain monta asiaa toimitettua piirtämällä, mm. asentamaani pilssipumppuun tilattua takaiskuventtiilin (Välvula de no returno – Bowba de achique de aqua) pienen putkiliikkeen hyllylle seuraavaa vierailuani varten. (Kielentaitajat älkää välittäkö kirjoitusasusta, se on kopioitu käsin kirjatusta).Kaupungin yhtenä symbolina on vuonna 1791 rakennettu Hercules torni, komea majakka. Tätä tähyilimme turistireitiksi nimetyllä ratikka-ajelulla. Todella hienossa kunnossa oleva sisältä lakkapuleerattu raitiovaunu kulki rantoja pitkin kaupungin keskustan laidalta toiselle ja jätti meidät sateeseen uimarannalle. Me pelastuimme tyylikkääseen rantapaviljonkiin kahveille. Kuva on mereltä Hercules majakan ohituksesta perjantain puolilta päivin. La Coruña on todella hieno paikka, sitä ei pidä ohittaa.

1 kommentti:

 1. Moi Kalle!
  Onpa kiva kuulla,että astelet kaimasi jalanjälkiä siellä Espanjan kamaralla onnistuneen Biskajan ylityksen jälkeen. Tuntuu olevan ihan mielenkiintoinen taukopaikka. Delfiinit seuralaisina varmasti mukavia.
  Harmi,ettei Nea ole vielä päässyt sinne mukaasi. Toivottavasti se onnistuu edes vähäksi aikaa.
  Säätiedoitukset näyttävät,ettei siellä tarvitse ainakaan palella Samoin täällä Suomen Lapissakin.jossa nyt lomailen,voi nauttia ihan helteistä.Ja huom! Ilman hyttysiä.

  Soili

  VastaaPoista