perjantai 18. heinäkuuta 2014

ÄIJMÄYMEN

15ti 07 2014 Amsterdamist IJmuidenihi Loki: Amsterdam Marina 1630 > sulku > Marina Seaport IJmuiden 1900 Yritän tästä eteenpäin muistaa palvella seilaavia ystäviä selkokielisellä lokiosuudella. Somessa on minulta pyydetty kirjoittamaan pitkällä kielellä, siis suomenkielellä. Hollantilaiset ystävänikin voisivat käyttää käännöskomeita. Rauman kieltäkin on kannustettu käyttämään. Sehän on minun kotikieleni. Ja kuitenkin mieleni liikkuu kotoisasti kirjoittaessani omalla murteellani. Ans katto kuin däs käy (18/27), jaksanko kirjoittaa pitkää kieltä, vaikkei suomenkieli olekaan niin kirjaintuhlailevaa kuin hollanninkieli.
Lähdin siis upeimmasta (arkkitehtonisesti)Marinasta, jossa olen käynyt. Se sopi minun maailmaani. Tylsää jokiajoa katkoivat tuulihaukat, teknisesti hienot nostosillat ja sulutus. Näitä pieniä sulkuja hoitelen yhdellä köydellä, puntaten keskeltä ja suuret palloleparit saavat toimia pidättäjinä. Voi kerta kaikkiaan kun tämä on vaikeaa. Jatkan kotoisasti
Harmahaikarpopula sai mnuu vähä sekalaissi ajatuksihi. Olik tua yks lainkka perhet vai oli viaras, kaukane lajitover. Mnää tlii IJmuideni suure satamaha ja ajoi mahdollisemmam bitkäll, sill fasíliteeti ovas satamam beräll. Toisengi vinki mnää voi antta sinn menijöill; vaik siäl onki sormipontoni, ni toine peräköösist pujoteta tolpan dakan olevam butke ymbär. Älä pist stää liia tiukall, sem bitä pääst liikkuma nouseva ja laskeva vede tahdis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti