maanantai 28. heinäkuuta 2014

DENEVUE JA OSCAR MAGNUSON

24to-25pe 07 2014 Sateenvarjokaupunki Cherbourg Torstai päivän käytin uusien ohjausvaijerien hankintaan. Pikkuhiljaa tuo ruoriohjauslaite tuli tutuksi. Saatuani vaijerit teetettyä totesin, että tarvitsen toiset kädet.
Illastin Au Saint Michael-ravintolassa, joka sijaitsi Cherbourgin sateenvarjot elokuvankuvaus on tehty, niin kuin ravintoloitsija ylpeänä kertoi. Söin elämäni yhdet parhaimmista pihveistä. Ne valmistettiin elävällä tulella ravintolasalissa. Vastakkaisessa nurkassa lounastavan seurueen nainen huuteli minulle sujuvasti ja oli selvästi kiinnostunut yksineläjästä. He ajoittivat n vielä lähtönsä samanaikaisiesti oma poistumiseni kanssa. Ihmettelin mitä tapahtuu ja hetken keskusteltuani yllätys yllätys kolmen naisen kanssa, kertoi tämä flirtti ranskatar ihastuneensa minun laseihini. Kiitos vaan Palmun Pekalle Oscar Magnusonin pokista. 26 la 07 2014 Uudet gastit Tommi ja Erik olivat lentäneet Pariisiin ja tulivat sieltä illalla junalla. Vietimme suomalaisgrilli-illan Chiaran väen kanssa.
27su 07 2014 Ohjausvaijerit vaihtoon ja liikkeelle Loki: Cherbourg 1235 - Guernsey, San Peter Port 1754, 44 nM Vaihdoimme Tommin kanssa sujuvasti ohjausvaijerit, Tommi mastotolpalla ylhäällä ja minä sitlooran alla kääntöpyörillä. Lähdimme liikkeelle 1030, muttei vene kääntynyt pakittaessani lainkaan oikeaan suuntaan. Palasimme takaisin laituriin ja olimme vaihtavinamme vaijerit ristiin. Toisin vain kävi. Ohjaus toimii kuin pinnapaatissa. Tommi totesi onneksi pelissä olevan kaksi lehmänhermoista miestä. Olin juuri ennen sanonut, että näin vene tulee tutuksi. Kolmannella yrittämällä saimme kaiken toimimaan.
Seilaus Curenesista Guernseyhin sujui sukkelasti, mitä nyt ajoimme koneella. Myötävirta vei meitä parhaimmillaan 14,6 solmun vauhdilla. Saavuimme San Peter Portin satamaan 1745, kävimme bensa-asemalla, joka oli kiinni. Odotuslaitureissa jouduimme ponttoniin, josta ei ollut yhteyttä maahan. Siirryimme hetken päästä viereiseen laituriin englantilaisen veneen kyljelle ja pääsimme pubeilemaan. samalla mietimme huomisia reittivalintoja; Suoraan La Gorunjaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti