perjantai 25. heinäkuuta 2014

LE HAVREN MAAILMANPERINTÖ

22ti 07 2014 Dieppestä Le Havreen
Loki: De Plaiseance de Dieppe 0720 - Port de Palaiseance de Le Havre1626, 61nM Herätys aamuseitsemältä ja liikkeelle. Kovin paljon samalainen purjehduspäivä kuin eilen, paitsi että tuulta riitti koko päiväksi. Olin onnistunut lähtöhetken ajoittamisessa ja myötävirta vei Immigrantia solmun lisävauhdilla eteenpäin. Monenlaisia virityksiä myötätuulipurjehduksessa. Minulla oli aikaa paneutua Le Havren urbaaniin maailmanperintöön.
Purjeet alas LH1 (Le Havre poiju nro 1, tulette viälä lukemaan LH7sta) ja suureen satamaan belgialaisten auttamana. satamamaksu 38,5 euroa on muistaakseni tämän reissun korkein.
Calvados lasin takana yli 70 metriin kohoava Palace de l`Hotell de Ville on pääarkkitehti Auguste Perretin omatyö, kuin myös kaupunkikuvaa hallitseva kirkko, St Joseph`s church. Hain turisti-infosta Le Havren kartan, missä maailmanperintökohteen rakennuksia ja aukioita oli esitelty. Perehdyin siihen tosi ranskalaisen juoman kera. Le Havren kaupunki on rakennettu melkein täysin uudelleen toisen maailmansodan jälkeen vuosina 1945-1964. Maailmanperintönä se edustaa urbaania kaupunkirakennetta ja on asemakaavan toiminut usean kaupungin mallina.
Jotakin inhimillistäkin löytyi Le Havresta. En ole urbaani ihminen, ilmakos asustelen Vanhassa Raumassa. Minulle on paljon työitä urbaaniuden saamisessa näihin kuviin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti