torstai 21. elokuuta 2014

MYRSKYISÄ RANTAUTUMINEN

19ti 08 2014 Benalmadenaan Eteenpäin seilorin mieli, eikä Fuengirolan satama ole niin viehättävä, ettäsiellä viihtyisi pidempään. Varsinkin kun siellä on niin vähän vieraspaikkoja, että joutui venttalaiturissa olemaan . Eihän siinä mittän muuta vikaa ollut kylkikiinnityksessä, mutta niiden kalapyssyjen ja Immigrantin aikataulut vaan eivät sopineet yhteen.
Loki: Fuengirola 1215 – Benalmadena 1340, paikka nombre 100 1515, 8 nM, tuulta 7-14 m/s S. Aamun seitsemän metrin tuuli innoitti valmistelamaan myötätuulipurjehdukseen, joten poistin puomilta ja rullukasta suojat. Alle kahden tunnin seilaukseen lähdin kuitenkin vain avaamalla rullukan 75 % jo satama-altaassa. Se olikin oikea päätös (melkein ainoa oikea tälle päivälle), sillä tuuli kasvoi nopeasti yli 10 m/s ja viiletin hyvää vauhtia ohi jo seitsemänkymmentä luvulta tutun Fuengirolan härän. Costa del Sol on nimensä mukainen ja piitsejä riitti koko matkan ajan. Tunnin seilauksen jälkeen ottaessani etupurjetta sisään Benalmadenan marinan edustalla oli tuulta vaatimattomat 14 m/s. Taas olisivat apukädet olleet tarpeen.
Tämä kuva on keskiviikolta, tiistaina koko meri oli vaahtopäinen, enkä ennättänyt ottaa kuvaa (hahhah) ajaessani sisään etelätuulella varoitetusta kapeasta sisäänajoaukosta. 1340 Enasimmäinen rantutuminen Puerto Deportivo Benalmadenaan Ehkä tämä on parasta kirjoitta lokimuistiinpanosta; Tämä ensimmäinen kiinnittyminen oli valmistelematon ja meni kaikin puolin pieleen. Yksi lepareista joutui liian koville ja naru katkesi. Sitä onkiessani marineron kiinnittämä keulaköysi irtosi ja vene kääntyi poikittain sisääntuloaltaassa takaköyden ollessa tiukasti (yhä tiukemmin) kiinni pollarissa. Pientä nirskuntaa ja Immigrantin arka takakulma nirhautui betonissa. Sain onneksi peräköyden irti, enkä joutunut käyttämään mantookipuukkoa.Rauhoitin tilanteen ja itseni tuulen yhä friskatessa voimaansa, ongin leparin ylös ja käävin sisäaltaassa katselemassa vapaita paikkoja. Toinen kylkikiinnittyminen sujui mallikkaasti yksinpurjehtijan yhteen sidotuin köysin. Toimistonainen kysyi haluanko ulko- vai sisäpaikan. Luonnollisesti sisäpaikka. Sain paikan nombre 100, kun vuonna 2009 olimme ulkopaikassa 1000. Olin päättänyt huilia kolme päivää ja yllätyksekseni sisäpaikkakin maksoi vaan 26€ yöltä. Saman verran, kun Fuengirolassa ja ero fasiiliteeteissa on kuin yöllä ja päivällä. Vähän tiukkaan väliin jouduin ajamaan, mutta se meni hyvin marineronkin peukun näytön mukaan. 1515 Benalmadena, paikka 100 Log 1687 / 8nM
Soittelimme Fantastico-Espanjan kielen opiskelukaverini Ollin kanssa ristiin rastiin ja näimme illalla yhden oluen ajan täällä satamassa. Taustalla se toinen punainen silta, jota Olli ei vahtinut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti