lauantai 2. toukokuuta 2015

HILJAISIN VAPPU

01pe 05 2015 Vapunpäivä Las Palmasissa G.C.
Vapunpäivä alkoi ranskalaisfregatin L´Hermionen sisääntulolla Las Palmasin satamaan. Ei tullut Pepiono, SailorsBarin omistaja, Immigrantille kello kymmenen, joten seurasin replican saapumista aallonmurtajalta.
Monenkokoista vastaanottovenettä pyöri fregatin ympärillä. Alkuperäinen Ranskan ylpeys oli rakennettu vuonna 1781.
Vesitykeillä viranomaiset juhlistivat tilannetta ja koettivat pitää innokkaimmat vähän loitommalla. Fregatti ajoi sisälle Muelle laituriin. 68 metrisessä laivassa on purjepinta-ala peräti 1500 neliömetriä.
Melkoinen lippu tässä L´Hermionessa on, sillähän peittäisi Immigrantin. Taidan pyytää sen lainaksi, kun lähden Raumalle kesänviettoon. Kunnon kantavuus on saatu aikaan pullistamalla kylkikaarta. Kauniissa kunnossa kolmekymppinen replica on.
Onneksi fransmannitkin olivat rauhaa rakentavia ja satamalahdella ammuttujen kunnialaukausten jälkeen L´Hermionen kanuunoiden ja tykkien suut tukittiin.
Löytyi se Vappu KippariKallellekin. Vaikka eilen illalla vuoden 1985 Kalliohovin Mr Vappu ihmetteli soittaessan Suomeen, kuinka työtätekevät juhlivat vielä puoliltaöin. Sain vastauksen, ettei huomenna mennä töihin, sillä nyt on Vapunaatto. Selvisi onneksi sekin, viikonpäivistä en ole ollut ollenkaan varma tällä viikolla.
Eilinen Vapunaatto meinasi todellakin mennä ohi suun, eikä täällä Muelle Deportivossa Vappu näkynyt muuten kuin kahden ruotsalaisveneen juhlalipuissa. Tänään lähdin hakemaan Las Palmasin Vappukarkeloita. Liikunnallista aktiivisuutta oli kaikkialla, Playa Canterasilla oli koko viikonvaihteen kestävä RantaTennisTurnaus käynnissä ja mikä oli pelatessa kolmenkymmenen asteen lämmössä. Nyt käyn vaan lähettämässä blogin, enkä jaksa mennä tarkastamaan iltamenoja. Jouduin aloittamaan antibiottikuurin kylmetettyäni rintalastani liiallisessa uimisessa Canterasin rannalla alkuviikolla kelien lämmittyä. Juhlitaan Vappua sitten taas terveenä ensi vuonna. Toivottavasti Vappunne sujui paremmin.

2 kommenttia: