tiistai 20. lokakuuta 2015

AGRESSIO JA ACAYMO

19ma 10 2015 Seilausretki ja Grilliruokaa
Tapasin sunnuntaina pari suomalaista ja kysyin kiinnostaisiko heitä pieni veneretki ulos merelle. Kyllä vain ja niin me lähdimme maanantaiaamuna kalamies Esan ja jungmanni Mikaelin kanssa varttia vaille yksitoista tyyntyvään tuuleen. Aamuvarhaisella kahdeksalta oli viisi metriä ja siitä se väheni ollen kolme metriä, kun avasimme etupurjeen. Kauan ei mennyt, kun tuulta oli vain puolitoista metriä sekunnissa ja kuitenkin meri kävi viikonvaihteen myräkän jäljiltä ja aallot ravisuttivat tuulen pois purjeesta. Ajoimme koneella puolisen tuntia ja käännyimme takaisin, kun rantaan oli matkaa runsaat neljä mailia. Mitään merielämää ei ollut havaittavissa.
Kunnes kimppuummehyökkäsi keltanokkaliitäjä karmivasti kirkuen. Lintu toisti useaan otteeseen hyökkäyksen ja niin aggressiivinen se oli, että törmäsi pari kertaa tutkamastoon. Selvisi kuitenkin lentoon ja toisti hyökkäyksiä. Emme nähneet mitään syytä moiseen käyttäytymiseen. Olimme ajaneet keltanokkaliitäjäparven poikki, mutta siinä kaikki. Ilkeän näköinen koukkunokka se oli. Olin saanut aamulla neuvoteltua Maria Teresan kanssa uuden suojaisan paikan keskimmäisestä ponttonilaiturista. Perutin paikkaan numero 114 ja Esa toimi tottuneesti venemiehenä Mikaelin kuvatessa manööverin. Nyt ei tule senkään vertaa askelia, kun menen OfficeRavintola Fragattaan, muttei vene keiku sivuttain aallonmurtaja-aukosta tulevan aallokon ja virtauksen mukana.
Loki: 19ma 10 2015 1045 Puerto de Mogán, Log 6534 / Mh 2209,2. Ulos merelle tuulen tyyntyessä. Agressiivinen keltanokkaliitäjä. 1330 Puerto de Mogán Log 6544, 10 nM / Mh 2211,4 , 2,2H.
Olimme sopineet Lapinmiesten kanssa ottavamme Minnan mukaan ja menevämme illalla syömään Pueblo Mogániin. Matka taittui mennen tullen taksilla joutuisasti ja Grilli Ravintola Acaymon ruoka oli juuri niin hyvää millaiseksi olin sen ylistänyt. Kaikki olivat tyytyväisiä annoksiinsa, mitä nyt ne olivat alkuruoan kanssa turhankin tuhteja. Kuvassa Minnan simpukat ja minun tomaatit tuorejuuston ja viikunoiden kera.

1 kommentti:

  1. Kun nyt olet tehnyt pesän Mogániin, käy kokeilemassa myös italialaista (siis oikea Italian-italialainen, ei mikään kepab- versio) ravintola Clipperiä. Se on siinä samassa ryhmässä muiden kanssa rannassa.

    VastaaPoista