maanantai 12. lokakuuta 2015

AVES DE JUANCALILLO DEL SUR

12ma 10 2015 Linturetki suojelualueelle
Sain Las Palmasissa vinkin Juancalillo del Surista, kyseltyäni Gran Canarian lintualueista. Niinpä tänään maanantaina nousin GuaGuahan ja istuin tärisevässä linja-autossa tunnin ajan. Seurasin kulkua koko ajan kartalta ja kun ymmärsin tulleeni alueelle nousin linjurista. Olin jo seilatessani paikan ohi paikallistanut alueen. Nyt kiipesin tien vierellä olleen suojakaiteen yli ja olin tullut rutikuivalle kivikkoalueelle, missä oli kivikasoja ja ensimmäisen päällä oli tuulihaukka. Etenin varovasti ja otin monta kuvaa jo kaukaa. Vanha naaras tuulihaukka antoi minun edetä kymmeneen metriin, ennen kuin siirtyi toiselle kasalle. Päälläni minulla oli Satakunnan museon tyttöjen antama Porin oluttehtaan paita, ehkei se herättänyt tuulihaukassa pelkoa.
Jatkoin etenemistä vihreämmälle alueelle, tai ainakin sinne, missä joskus on vihertänyt. Nyt kun koko alue oli rutikuivana. Ryteikön päällä oli tutunoloinen lintu, jonka myöhemmin tarkennin alueen yhdeksi tunnuslinnuksi, uusi elämänpinna tuli Etelänisolepinkäisestä.
Kävin lukemassa kaikki alueen kieltotaulut, kun olin tullut yllättävästä suunnasta, niin ne eivät olleet osuneet silmiini. Pahimmillaan lintujen häirinnästä voi saada 200 000 euron sakon. HUH! No nyt ei lintuja ollut, kuin muutama ja liskoeläimenkin näin vain vilahtavan puskasta toiseen.
Muut vaeltelivat polkuja pitkin, niin minäkin vastaisuudessa. Kosteikkoalue on varmaankin mielenkiintoinen keväällä, jolloin palaan tänne retkeilemään. Kuvassa Playa del Inglés ja Maspalomasin dyynit näkyvät taustalla horisontissa. Kalasääski ja harmaalokki olivat muita havaitsemiani lintuja. Alueen opastaulujen mukaan täällä esiintyvät minulle entuudestaan tutut silkki- ja harmaahaikara ja kahlaajista mm. karikukko ja pikkukuovi. Uusi kahlaaja olisi mustajalkatyli.
Pensaikosta saattaisin bongata uusina lajeina seuraavat: Pikkupensaskerttu, Kanariankirvinen, Aavikkotulkku ja Pikkukiuru.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti