torstai 22. lokakuuta 2015

CAMIÑO REAL

21ke 10 2015 Vaellus Mogán – Cruz de Mogán- Veneguera – La Cogolla -Degollda de Veneguera
Keskiviikkona tein Utsjoki Kevo (ohutta yläpilveä) -porukan kanssa vaelluksen Pueblo Mogánista ylös Venegueran laelle. Ajoimme taksilla Mogániin ja joimme kaikessa rauhassa kahvit haastatellen paikan isäntää vuoriston polkujen kunnosta perjantaisen rankkasateen jälkeen. Mies kertoi teiden ja polkujen olevan kuljettavassa kunnossa. Saimme kolmannen taksin numeron
Hyvin nopeasti marssijärjestys muodostui; Mikael paineli edellä, Minna ja Esa toppuuttelivat jungmannia huudoin. Onneksi Minnallakin on tämä valokuvaus yhtenä tekijänä vaelluksilla, joten en olut ainoa jarruttelija.
Tällainen neljän hengen ryhmä on valokuvauksen kannalta hyvä, kun en ainoana jää ryhmästä tavattomasti jälkeen. Meillä kaikilla oli lisäksi samanlaiset kiinnostukset heinäsirkoista, geologiaan ja kasveihin. Lintuja ei pidä unohtaa, vaikka siivekkäitä ystäviä olikin melko vähän; tuulihaukkoja, kymmenen korpin parvi, viherpeippo, Kanarian hemppo (kuvatunnistuksen pohjalta) ja tietenkin kyyhkyjä.
Alkumatkasta kiipesimme Mogánista Cruz de Mogánille. Tämä pienempi risti on 434 metrin korkeudessa. Sieltä näkyi välietappimme Veneguera ja sen koillispuolella Las Alaresin rinteellä on upea värivaluma. Saimme ihailla sitä koko päivän eri korkeuksilta. Laskeuduttuamme Venegueran laaksoon (+429 m) joimme taas kahvit kirkkoaukion kahvilassa. Poistuessamme kylästä tutustuimme Unescon kirjaamaan LA MINA Y LAVADEROS, Vedenkeräys ja pyykinpesupaikkaan. Se on muina aikoina kerännyt kylän naiset juoruamaan ja tekemään kauppoja. Sillä on ollut suuri merkitys kylän sosiaalisen yhtenäisyyden muodostumiseen.
Taas noustuamme 120 metriä melko helppokulkuista kärrypolkua tulimme La Cogollan muutaman rakennuksen alueelle. Pidimme pienen evästauon tyhjillään olevan rakennuksen terassilla, josta oli hienot näkymät Cruz de Mogánille ja Venegueran laaksoon. Hienoa luonnonkivirakentamista, tosin moni paikka oli kunnostamisen tarpeessa.
Lämpötila vaihteli kovin paljon koko vaelluksemme aikana ja päästyämme ylös Degollada de Venegueran laelle olimme 660 metrissä ja naapuririnteen yläosa kilometrin korkeudessa oli pilvessä ja ilma viileni huomattavasti. Oli taas aika pukea tuuliliivi päälle. Sain tehtäväkseni espanjankielen taitoisena tilata taksin. En vaan oikein tiennyt minne. Selkein paikanmääritys oli 1,6 kilometriä ennen Tasartea Mogánista tullessa, Mikael ei jaksanut kävellä enää laakson pohjalle seuraavaan kylään. Vaihdoin kuivan paidan tuuliliivin alle suoriuduttuani kielikokeesta. Taksi tuli puolessa tunnissa ja niin pääsimme takaisin Puerto de Mogániin. Suuntasimme hotellin allasbaariin nauttimaan palauttavat smoothit, Kiitos niistä ja hyvästä vaellusseurasta Minnalle, Esalle ja Mikaelille. Loki: 21ke 10 2015 1045 Taksilla Pueblo Mogániin 10€ / 1115 Kahvit 1135 /Camiño Real; Mogán (+200) / Cruz de Mogán (+434m) / 1345 Veneguera (+249m) 30min /La Cogolla (+365m)/ 1620 Degollada de Veneguera (+660m) / 1650 taksi / 1720 Puerto de Mogán 25,90€. Matka 8,7 km.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti