torstai 18. maaliskuuta 2010

LUVASSA KOVAA TUULTA

07su 03 2010 Las Palmasiin

Herätyskello pirisi 0500, Minna oli jo suihkussa ja me valmistelimme Jussin kanssa veneen ajokuntoon ja teimme aamupalan. Sen nautittuamme irrotimme veneen kylkikiinnityksestä ja ajoimme ulos San Miguelin satamasta.

Puerto San Miguel, Tenerife 0608 log 5864 Mh 684,0

Vähäisen tuulen vuoksi jatkoimme moottoriajoa. Päästin nuorenparin jatkamaan unia 0630.Minna kävi välillä tarkistamassa, että kaikki sujui hyvin. He nousivat huililta 0930. Vapauduin kirjoittamaan blogia kajuutan uumeniin. 1040 tuuli kääntyi takasin koilliseen ja voimistui viiteen metriin. Puolelta päivin tuulen pitäisi olla jo 12 m/s ja sen pitäisi voimistua 16 m/s ja kääntyä pohjoiseen. Tämän ennusteen vuoksi aloitimme ruokatankkauksen jo yhdeltätoista, Minnalle salaattia ja pojille pizzaa. 1235 nostimme isopurjeen yhdellä reivillä ja avasimme rullaa kakkoseksi. Seilaamme 20astetta liikaa itään, pois reittiviivalta, log 5894.Runsaan tunnin päästä (1345) käynnistimme moottorin ja ajoimme oikeaan suuntaan vaihtelevassa tuulessa, joka ei ollut kasvanut ennusteen mukaisiin lukemiin vaan oli 7 m/s. 1430 tuulta 5 m/s ja oikeasta suunnasta, joten pääsimme taas seilaamaan. Minnakin sai ohjailukokoemusta Immigrantista. Seuraavaksi koulutimme Helmiä ajamaan tuulikulmaa. Tiettyyn suuntaan se toimi, mutta melko herkkä se oli kääntymään alemmaksi. Eikö purjetrimmi ollut Helmille mieleinen? Iltapäivä kuluin purjeita ja moottoriajoa vaihdellen. Aurinko paistoi kuumasti ja saimme otettua runsaasti aurinkoa. Kovin hitaasti la Isleta nousi kannaksen liittämäksi niemeksi. Aina tuo sataman pituus ja sen edessä redillä olevien laivojen valot kummastuttavat.

Las Palmas, Gran Canaria 2045 log 5973, 73nM Mh 687,4 7,4 / 14,55

Ajoimme sisään aallonmurtajasta ja kiinnityimme odotuslaituriin kyljittäin. Onneksi olin säilyttänyt avaimet, joten pääsimme suihkuihin veneen laiturikunnostuksen jälkeen. emme jaksaneet lähteä ravintolaruokintaan, joten valmistin vakiopastani, sardiini-simpukkaakstikkeella. Jutustelua kajuutassa ja huomisen Las Palmasiin tutustumisohjelman suunnittelua. Unta kahdentoista maissa.

_

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti