torstai 25. maaliskuuta 2010

SIIVOUKSESTA KÄSIPUOLEKSI

09ti – 19pe 03 2010 Kaksi viikkoa Las Palmasissa

Rankan saariin tutustumisohjelman jälkeen yritin vetää kunnolla lonkkaa, enkä heti ryhtynyt veneen siivoukseen. Kirjoittelin blogia laiskasti ja muutenkin vietin mañana meininkiä. Sailors Barissa tapasin suomalaisia vammaispurjehtijoita, jotka leireilivät täällä. Heillä on tukikohta purjehdusklubin vieressä kunnallisella telakka-alueella. Siellä on viisi kakkosnelosta (2,4 mr -venettä), slipi ja kraana, jolla he nostavat veneet veteen. Tutustuin nuorimies Niko Salomaahan ja huoltaja Immaan (Niko lähetti terveisiä Jesselle ja Imma Eetulle). Kuvassa iloiset suomalaiset Immigrantiin tutustumassa.Vihdoin sain itsestäni jotain irti torstaina ja pyykkäsin 16 kiloa pyykkiä tuvassa ja pesin suolat pois jokapojista (purjehdusasuista).Työn kunniaksi järjestyi komea liputuspäivä aluksella. Pestyt lakanat odottavat uusi gasteja, joista ensimmäinen tulee myöhään perjantai-iltana.Pyykinpesun lisäksi olen käynyt koko aluksen läpi, jopa vahannut peräpeilin. Torakkasota oli edelleen käynnissä, tein toisen myrkytyksen. Köysipussia tyhjentäessäni yksi veijari yritti välittömästi sisälle. Sain sen torjuttua ensin vesisuihkulla, mutta seuraavassa vaiheessa se oli taas menossa sisään luukulla. Nitistin sen peukalolla ja pesin koko sitlooran uudelleen. Naapurivene saattaa olla osasyyllisenä noihin epämiellyttäviin vierailijoihin.Rankka työ vaati veronsa ja vasen käteni oli lauantaiaamulla pahasti turvonnut. Koukistaminen teki kipeää. Soitin puolelta päivin Rapalan Karille, joka oli lumituiskussa laavulla. Sain Karilta ohjeen kääntyä lääkärin puoleen.Sunnuntaiaamu oli rauhallinen Kansainvälisellä klinkalla ja pääsin suoraan jopa vähän suomea puhuvalle lääkärille (ainoa lääkäri talossa). Vakuutukseni ei käynyt hänelle, kun olin oleskellut yli neljä kuukautta Kanarialla, eikä lääkäri uskonut vakuutukseni pitkäkestoisuutta. Tutkimuksessa kivun aiheuttajaksi osoittautui keskisormen ylärystynen. Lääkäri väänsi käteeni keskisormea tukevan lepolastan ja yritti laastaroida etusormen siihen kaveriksi. Lastan lisäksi sain antibioottia, vatsaa rauhoittavaa ja kahta eri kipulääkettä sekä kipupiikin persuksiini.Onneksi oli ennättänyt siivota ja huoltaa veneeni, sillä nyt alkoi rantalomakausi, juuri parahiksi kun lämpötila kipusi hellelukemille. Blogin kirjoittaminenkin vaikeutui huomattavasti. Perdone.

20la 03 2010 Janne tuli myöhään illalla.

Palomies Janne, Palmun Pekan sisaren poika, saapui myöhään perjantaina. Hänen kanssaan seilaan Fuerteventuralle ja Lanzarotelle, jossa miehistöön liittyy tuikituntematon Tommi. Hän kirjoitti minulle pitkän esittelykirjeen ja kysyi oliko seilauskutsu vain kavereille vai myös tuikituntemattomille. Kirjeen jälkeen Tommi ei enää ollut tuikituntematon.

21su 03 2010 Pehmeä lasku seilausmaailmaan ja hyvästit Sailors Barille

Sunnuntaina tutustuimme nopeasti Las Palmasin ihmeisiin, päivällä vietimme hetken Canterasin rannalla ja illalla ajoimme vanhaan kaupunkiin ja söimme kansanruokalassa. Kuudelta iltapäivällä olimme netteilemässä Sailors Barissa. Saimme molemmat Skype -yhteydet koteihimme, minä juttelin akun loppuun Nean (sain palautetta, kun kirjoitin vaimoni kanssa/enkä Nean kanssa, että onko nimi unohtunut. Toisaalta olen saanut ohjeen suuren lukijakunnan huomioimisesta, eikä vain kavereille kirjoittamisesta.) kanssa, skypetin siis vaimoni Nean kanssa. Aion kyllä jatkaa kavereilleni kirjoittamista. Onhan tämä blogini, siis päiväkirjani.Haikeat jäähyväiset nettikuppilalleni Sailors Barille.

Olen ollut Sailors Barin vakioasiakas marraskuun lopulta maaliskuun loppuun. Neljän kuukauden ajan olen käynyt lähettämässä blogini melkein päivittäin tässä baarissa, joka rinnastetaan Azoreiden Peter’s Bariin. Olinko hyvä asiakas, jos nautin yhden oluen päivittäin - paitsi maanantaisin cafe solon? Hyvästellessäni sain pyynnön kirjoittaa vieraskirjaan mietteeni. Piirroksessa Immigrant seilaa reivatuin purjein –sellaistahan seilaus täällä on pääasiassa ollut.Kiitokset vielä kerran Sailors’ Barin henkilökunnalle, joihin tutustuin pikkuhiljaa ja sain ostaessani kaksi Sailors’ Bar -paitaa kolmannen hyvän asiakkaan lisänä._

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti