torstai 4. syyskuuta 2014

GOLFO DE ALICANTE – SEILAUSTA – COSTA BLANCA

TÄMÄ OL VIIME YÄN JÄÄNY JOSTAI SYYST LUANNOSVAIHESSE, EIK LÄHTEN EETTERIHI. NYS SE TLEE! 02ti 09 2014 Torreviejasta Alicanteen '
Loki: Marina International de Torrevieja 1340 – Alicante 17900, 28nM, seilaten
Täällä en ole saanut samanlaista ystävällistä palvelua kuin muissa Espanjan satamissa. Korttini ei toiminut illalla mennessäni kaupungille. Tympeä tyttö kysyi, josko yritin autoille tarkoitetusta portista ulos.
No uskaltauduin kuitenkin aamulla Torreviejan ruokaostoksilla. Samalla reissulla etsiessäni sitä täydellisiä kynänteroitinmaapalloa jäi käteeni vähän isompi pöytätuuletin bazaarista. Tämä Torrevieja on iso kaupunki ja sillä on siistit rantabulevardit. Vieläkään leveäahterinen ei uskonut, ettei korttini toimi poistuessani satamasta baarialueelle, niin kuin he sanovat, menin kaupungille.
> Täällä näkyy olevan muistakin suomalaisia, Laiturissa oli Valkoinen leidi, jonka lipusta tuli mieleeni laulun päkä: li värit sen haalenneet, harmaat ja vaalennet vaan tutut kai.
Aivan loistava seilauspäivä kruunasi Isla de Tabargan ohitus. Otin saaresta, majakasta ja kirkosta satakunta kuvaa automaatin ohjatessa täydellisesti. Niemenkärki, jonka ulkopuolella saari on, sekoitti täydellisesti tuulen ja niin jouduin taas täysmyötäiseen. Sinnitelin loistavan purjehduspäivä päätteeksi viimeisen kymmen mailia, en millään olisi halunnut käynnistää moottoria, mutta kun nopeus putosi alle kolmen painoin nännykkää ja uskollinen ystäväni hörähti käyntiin.
Viimeksi tullessani Alicanteen sain huomautuksen ilmoittamattomuudestani. Nyt soitin WHFllä puoli tuntia ennen saapumistani satamaan. Kuuluvuus oli molemmin puolin huono, joten ilmoitin muistavani missä saapumisponttoni on ja tulevani siihen. Pari sormiponttonia on kuulemma ja tähyilin tullessani seitsemänkymppisten viereen. Sain hyvän paikan I- laiturissa, vaikka ystävällinen neitonen kirjoittikin iin (I) kuin äffän (F), Iin alaviiva oli vähän noussut. Hetken etsittyäni kartta piirroksen piirroksen mukaista paikkaa peruutin paikkaan I 19. Siellä piti olla marineron vastassa, muttei ollut ja siksi kävin jututtamassa toimistotyttöä; ihan vaan varmistaakseni Immigrantin olevan oikeassa pilttuussa. Alicantessa on sormiponttonit ja siksi tuo pilttuu. MiesMatkan Lauri olisi harmitellut, kun kukaan ei nähnyt sitä. Se oli tämän reissun ensimmäinen perä-edellä laituriin ajo ja täydellinen.
Veneeni istumalaatikosta on tällainen näkymä. Satamaa hallitsee päivin ja öin Castello Santa Barbara. Nyt kirjoittaessani tätä antoi Polar rannekkeeni passiivisuus-ilmoituksen, joten minun piti trampata hetki kajuutassa. Päivän askelsaalis on vain 7314, joten pitää tehdä vielä iltalenkki. Tavoite on 11 500 askelta. Minä siis lähden lenkille, Hyvää yötä Suomeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti