tiistai 2. syyskuuta 2014

SEILATE LAGUUNI OHITTE

01ma 09 2014 Seilauspäivä Välimerellä
Loki: Cartagena 1130 – Villajoyosa 1950, 41 nM, Seilaten
Kyll ai mnää oli sekasin go mnää tlii Karttahenaha, sill mnää luulin dota öljyjalostamo liäkki siks kauhjas suureks Spanja lipuks mink me näi viis vuat sitt.
Vieläkin oli niin kuumaa, että laivojakin viilennettiin vesisuihkuin. Niinpä minäkin pukeuduin suoja vaatteeseen. Olin hupparissani kuin Arabia Lorenz tai nyrkkeilijä Carlos Juan. Viimeksi mainitulta aloin tuoksua ennen rantautumista.
Viimeinkin Välimeri antoi mahdollisuuden melkein koko päivän seilaukseen. Alkuun jopa kryssiä ja ensimmäisen Capon jälkeen takalanteelta 5 metrin itä tuulta. Sen verran vaihtelevaa tuulen suunta oli, ettei automaatti kyennyt hanskamaan sitä. Tuulinäytössä vielä virhe, joten en voinut ajattaa tuulikulmaa.
Vuonna 2009 seilauskaverinani tällä legillä oli Saarikon Kari. Hänen veljensä Ilu soitti enne kun lähdimme Cartagenasta ja kehui, että siellä matkalla on fantastinen laguuni, poiketkaa sinne. Me molemmat oikein hehkutimme ja katsoimme tässä laguunissa olevan jopa pari saartakin. Päätimme mennä Tomás Maestren laguunin luonnonrauhaan. Ajattelimme jopa ankkuroituvamme sinne. Pettymys oli suunnaton, kun ne palmut, joita mielessämme näimme, olivatkin 13 kerroksisia hotelleja. Eikä minkäänlaista luonnonrauhaa. Tämä tuli nyt elävästi mieleeni kun ohitin tämän juppiparatiisin. Samalla sen kohdalla oleva Capo de Palos sekoitti hetkeksi tuulen tykkänään. Tämä majakkka on näkyvästi kuvattuna kaikkiin Murciaa esitteleviin vihkosiin. Se saattaakin olla siisteinä tällä’ alueella. Ihmisetkin ovat vähän maatiaismaisia.
En täysin muistanut missä satamassa olimme Karin kanssa ja niin ajauduin ennen kahdeksaa Marina International de Torrevieja. Maksoin melko kalliin satamamaksun 42,34€. Korttia katsoessaan tyttö totesi, ettei Suomessa ole euroja. Kerroin hänelle Suomen kuuluvan EUhun. Pahastuin lievästi ajatellessani hänen odottavan ruplia. Laiturilla vasta ymmärsin, että saattoihan hän luulla minua ruotsalaiseksi. No siitäkin olisin pahoittanut mieleni. Viime käynnillä kohtasi Torreviejassa kolmoset, jotka olivat aikoinaan istuneet sylissäni. Suihkun jälkeen lähdin keräämään askelia rannekkeeseen, toiveenani nähdä Ähtävän flikat taas.
NA. Alkoholiton päivä päättyi niin, että näin vain korismatsissa Espanjan lyövän Brassit selvästi. Merkintä lokikirjassa NC tarkoittaa no cerveza.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti