lauantai 17. huhtikuuta 2010

CASCAIS JA HUOLTOMYRÄ

CASCAIS

Olemme olleet Cascaisissa lauantaista (10.4.01) alkaen ja tutustuneet tähän mustavalkokivettyyn kaupunkikeskustaan hyvin. Tämä on mielenkiintoinen rantakaupunki, joka on rakentunut vanhan puolustuslinnakkeen ympärille.



Kaupungista löytyy paljon mielenkiintoista nähtävää. Hiljainenhan tämä on eikä mikään nuorten menomesta.




15to 04 2010 Huoltopäivänä myrä Cascaissa

Aamuviideltä heräsin kovaan tuuleeen ja purjeen hakkaukseen. Havahduin hereille ja muistin, etten ollut merellä. Epäilin hetken kuunneltuani, että laitasuojamme flätkyttivät tuulessa noin kovaa. Vielä hetken pohdin asiaa ja nostin pääni ulos luukusta ja näin parin veneen päässä olevassa aluksessa rullapurjeen auenneen. Herätin Jannen ja olimme valmiit menemään korjaamaan tilanteen. Päätin kuitenkin soittaa VHFllä marinerolle. Hän kertoi olevansa tietoinen tilanteesta ja korjaavan asian, kunhan tuuli vähän kevenee. No ei muuta kuin korvatulpat käyttöön ja jatkamaan keskeytyneitä unia.



Olemme jatkaneet veneen huoltotoimia täällä Cascaisissa, sillä tuulta oli turhan paljon seilateksemme Penicheen. Tänään torstaina tuuli puhalsi 15 m/s voimalla ja huomiseksi on luvassa vielä kovempaa myräkkää. Tulomatkalla tänne jäi pimeässä toinen joutsenkaula skuuttiköyden taakse ja lensi tavoittamattomiin. Tilasimme eilen kaksi ilmastointiohjuria ja kun kävimme hakemassa niitä, juuri sellaista ei tietenkään ollut mitä tilasimme. Vetuksen seuraavaa kehittelyastetta olevat olivat tarjolla hintaan 146 euroa kappale. Tinkasin -15 % ja otin ne.



Tänään huolsimme tuuletusventtiilien läpiviennit ja säätölaitteet, joista toinen oli auttamatta jumissa. Palasimme taas venetarvikeliikkeeseen kysymään varaosia säätöön. Samalla kysyin mitä kokonaan uusi vastaava laite maksaisi ja sain yllättävän tiedon, että vain 10 euroa enemmän/kpl kuin nuo ostamani joutsenkaulat. Valitettavasti lähikaupoissa ei ollut kuin yksi kappale saatavilla. Koko tunnin ajan meitä palveli kolme miestä ja englantia puhuva neitonen, joka ilmeisesti oli paikallinen merkonomi. Hän ei ymmärtänyt venetarvikkeista mitään, yhtä nuorta miestä epäilimme ymmärtäväiseksi. Liikkeen omistaja ryntäsi aina hakemaan kauhuissaan neitoa avuksi, kun meidät näki. Jouduimme odottamaan kolme tuntia, joten kävimme juomassa yhdet oluet. Nyt törmäsimme todelliseen myyjättäreen. Ensin hän toi pähkinävadillisen kiihdyttämään janoamme ja seuraavaksi hän kantoi strategisella hetkellä viinicoolerin täynnä jäitä ja neljä 0,2 litran Super Bockia. No meniväthän ne siinä odotellessa.



Palasimme veneelle jatkamaan huoltoja. Veneliike järjesti kuin järjestikin säätölaitteeseen korjauksen ja niin pääsimme iltapäivällä asentamaan tuuletustöröt paikoilleen.



Tuuli oli koko päivän ajan lisännyt voimaansa ja iltapäivän lopulla kun lähdimme ostoskierrokselle korkeat vaahtopäät löivät yli aallonmurtajan ja tavoittelivat majakan puoltaväliä sen korkeudesta. Kävimme samalla tutustumassa majakkamuseoon.


_

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti