perjantai 6. maaliskuuta 2015

ISON SNYRPPI JA LÄHTÖJÄ

05to 03 2015 Las Palmasissa ison snyrppi.
Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, tällä ajatuksella tartuimme toimeen torstaina Las Palmasin satamassa. Olimme todellakin miettineet viikon päivät isonpurjeen takaliesman kiristysnarun uusimisen erilaisia vaihtoehtoja, joista kaikki tuntuivat kovin työläiltä.
Otimme purjeen alas mastolta ja teimme jatkoksen takaliesman yläosaan. Purjeneula meni helpolla läpi snyrppinarusta purjekäsineellä auttaen.
Liian pitkä neuloslanka tietenkin meni solmuun ja sen avaamiseen kipparin pikkukätöset olivat liian suuret.
Kuitenkin alta aikayksikön kiristysköysi oli jatkettu ja vedetty kujassaan läpi. Vahingoittunut osa poistettu ja selvitetty miksi snyrpin päällys oli kuoriutunut; reivattua purjeen takaliesmaa oli kiristetty, enkä ollut avannut kiristysnarua ennen seuraavaa isopurjeen nostoa. Huolimattomuus oli kostautunut ja vinssissä oli käytetty liikaa voimaa.
Viimeisenä Iltana emme tyytyneet enää kipparin valmistamiin pastaruokiin, vaan lähdimme kaupungille syömään. Ensimmäisen pettymyksen koimme, kun Restaurante Paparrazi oli suljettu remontin vuoksi. No onneksi löysimme hetken haettuamme Restaurante Grill El Currasco Melonerasin. Tämä on todellinen pihviravintola. Pöytämme päähän kärrättiin lihakärry, josta esiteltiin vaihtoehtoja. T-luupihvi oli valtaisa, päädyimme Entrecote Argentina ja talon viiniin. Henkilökuntaa oli riittävästi ja ruoka ja juomat erinomaisia. Ei halpa (29 €/hlö), mutta suositeltava ravintola. 06pe 03 2015 Las Palmasista Lähtöjä.
Perjantaiaamu tuli ja niin oli seitsemältä Ekin aika lähteä lentoasemalle lentääkseen Köpiksen kautta Suomeen. Olimme jännittäneet viime päivät lentoliikenteen lakkotilannetta. Norwegian lentää kuitenkin normaalisti ainakin toistaiseksi täältä. Autonkuljettaja René odottaa lähtijää hattu päässä, valitettavasti hänellä ei ollut antaa Arille ja minulle autoa päiväksi, joten Gran Canariaan tutustumiskaahailun jäi toteuttamatta.
Menimme Guagualla (paikallisbussilla) Telmoon ja kävimme tarkistamassa lentokenttäbussin lähtöajat. Yritimme hankkia minulle espanjan kännykkäliittymän, Movistarilla ei ollut myydä kuin nettipuheluja käyttävä liittymä. Turhaan jonotimme siinä liikkeessä tunnin ajan. Näin siirtyi herkkuaterian nauttiminen linja-autoaseman kuppilaan. Bocadillot täyttivät tehtävänsä ja vatsat hetkeksi. Ari lähti ennen kahta kohti lentokenttää ja Madridia. Molemmilta tulivat juuri viestit, joissa kerrottiin siirtymien sujuneen. Kiitos Arille ja Ekille mielenkiintoisista vauhtiseilauksista ja Immigrantin kunnostusten vauhdittamisesta. He eivät onneksi ole oppineet Mañana sanaa.

1 kommentti:

  1. Kiitos Kalle mukavasti retkestä. Lento Madridiin meni hyvin ja Krissew oli ottanut asunnon huostaan. Terkut tutuille Arilta

    VastaaPoista