maanantai 16. maaliskuuta 2015

TYYPIT JA REAL BETIS

14la 03 2015 Las Palmas G.C. Sain uuden venetyypin kirjoihini.
Tutustuin kahden veneluokan (2.4mR 1992 ja Hai 2000) maailmanmestari Ingmar IMMA Björndahliin viisi vuotta sitten täällä Las Palmasissa. Hän veti Suomen vammaispurjehtijoiden valmistautumisleiriä seuraaviin paralympialaisiin. Nyt jälleen minulla oli ilo tavata hänet täällä. Muun ohella Imma sai haukuteltua minut seuraamaan kiintoisaa purjehduskisaa Dragon veneillä.
Huolellinen valmistautuminen ja rikin säätö oli tarkkaa työtä ja siinä tuli selvästikin näkyviin Imman kaikensortin venetuntemus.
Radio-ohjattavilla pienveneillä seilataan Las Palmasin hiekkarannan läheisyydessä lauantaisin. Tietenkin espanjalaiset tulivat puolelta päivin pari tuntia jälkeen sovitun ajan. Tällä kertaa veneitä oli vain kahdeksan, kun parhaillaan niitä on kaksikymmentä.
Yllättäen Imma ripusti ohjauslaitteen kaulaani siirtopurjehduksen aikana. Siinä sitä sain uudesta veneluokasta otettua tyypit. Olin jo innostua, mutta laji vaatii veneen trimmaamisessa todella näppärät sormet. Rujokätisenä niitä minulla ei valitettavasti ole. Täysin samat säännöt ja säädöt ovat näissäkin pienissä veneissä, kuin suuremmissa. Meidän oli siirryttävä ennen kahta Real Club Náutic de Gran Canarian telakalle tarkastamaan huoltoveneen korjausta.
15su 03 2015 POTKUPALLO-OTTELU
Kolme suomalaismiestä (Imma, ent jalkapallostara Väinö ja mä)suunnisti Estadio de Las Palmasiin toiveikkain mielin nähdäkseen hyvää jalkapalloilua. Kakkosdivisioonan ykkönen ja kakkonen kohtaavat Las Palmasin joukkueen johtaessa sarjaa täpärästi. Väkeä virtasi valtavasti stadionille. Ostimme neljänkympin liput pääkatsomon alaosaan hyville paikoille. Kotijoukkue turhautui kahteen tolppalaukaukseen ja jännitys joukkueen sisällä aiheutti lisää syöttövirheitä. Muutenkin hyvin nopeasti jalkapallo muuttui potkupalloksi. Neljäs syöttö ei kummallakaan joukkueella enää tavoittanut omaa pelaajaa. Olimme pettyneitä. Onneksi emme ostaneet UD Las Palmasin fanituotteita, sillä loppujen lopuksi vierailija Real Betis voitti ottelun 0-3. Hiljaisia katsojia oli tullut seuraamaan ottelua 20 120 meidän lisäksemme.
Olen korjannut tähän blogiin erheeni. Ingmar IMMA Björndahl, veneidentekijä ja purjehtija suurella sydämmellä on todellakin kahden luokan maailmanmestari, muttei suinkaan Vikla luokan. Vuonna 1965 Imma oli haistelemassa Kanarian tuulia hallitsevana Suomen mestarina. Ensimmäinen maailmanmestaruus tuli 2.4mR luokassa Italiassa 1992 ja seuraava vuonna 2000 Hai-veneellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti