keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

TOISENLAINEN MP-LA LAGUNA

03ti 03 2015 Santa Cruz de Tenerife
Unta ei meinannut riittää aivan aamuun selvän päivän jälkeen pitkällä levolla. Aamupalan jälkeen pyysimme marineroa antamaan meille uuden paikan vesiliittymän viereltä. Siirsimme Immigrantin toiselle puolelle laituria. Pesimme täkin, kuljet ja sitlooran ja painelimme suihkuun, missä ei ollut täysin kylmää vettä. Ari ja Eki vinssasivat kipparin noutamaan valtoimenaan olevan jenuan fallin (etupurjeen nostimen) ylhäältä. Samalla tarkistin höyry- ja täkkivalon. Kävimme Spinaker liikkeestä hakemassa uuden sisäänvetonarun, nyt oikeaa laatua (Top Cruising 6 mm. B.Amarillo), hieman arka tuo amarillo, keltainen on. Lisäksi ostin sakkelin jennin nostimeen. Paluumatkalla seisahduimme terassille oluille ja perro kuunteli ihmeissään meidän korjaussuunnitelmaa.
Toisenlainen maailmanperintökohde La Laguna. Iltapäivällä menimme ratikalla tutustumaan erityisesti Arin haluamaan nähtävyyteen. Totisen hölmistyneinä poikina herrat menivät perse edellä ylämäkeen.
Keli oli kohtalainen, mutta takit olivat tarpeen. Alkuun kohde ei auennut, mutta katedraalin kulmilla alkoivat arvorakennukset.
Kevät on tulossa, kun palmukin alkaa kukkia kirkon vieressä. Hontelo varsi kuvassa on tavattoman korkean palmun runko.
Silmät aukenivat tuohon toisenlaiseen maailmanperintöön. Hetken tutkittuamme teosta ja rakennusta meille selkeni, että kyseessä onkin Nykytaiteen museo. Kuva saattaa poikia otoksen varjoja –näyttelyyni.
Pitkään haimme paikkaa, josta saisimme ostaa churrot ja sulkaajuomat. Kysyessäni niitä ravintolan omistajalta hän kertoi, että kyllä niitä meiltäkin löytyy.
Kohtalaisen tuhdit upporasvapaistetut pursotetut taikinatangot kera suklaa-cocojuoman me nautimme erittäin tyytyväisinä.
Aivan en ole vielä päässyt eroon korjausrakentamisteemasta. Muutama julkisivu oli tuettu ulkopuolisin teräskehikoin ja niiden sisäpuoli oli purettu tykkään. Ovatko nämä rakennukset siis vanhoja vai ?????
Sisäpihoilla oli taidokkaita 1600-luvun puuleikkauksin koristeltuja seinämiä. Lopuksi löysin Infosta La Lagunan kartan, josta saatoimme havaita kulkeneemme parissa tunnissa Vanhan Rauman kokoisen maailmanperintöalueen miltei kokonaisuudessaan. Olihan tämä jo minun viides käyntikertani.
Ratikalla palattuamme Santa Cruzin keskustaan jäimme yläkaupungissa pois ja tutustutin pojat kävelykatuihin ja aukioihin. Kun pääsimme satamaan näimme uuden suomalaisaluksen tulleen satamaan. Vai oliko kyseessä naapurivene? Netteilyä tuulisella sataman terassilla, eilistä pizzaa ja huomenaamulla kohti Gran Canariaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti