keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

LANGOSTINO PASTA DE GRAN CANARIA

17ti 03 2015 Las Palmas G.C.
Eilisen purjehduspäivän jälkeen ruuanlaitto jäi tänään vähän myöhäiselle. Kävelin taas Canterasille samalla hakien Helmille pelastusliivejä. Onnistuin siinä paluumatkalla. Ruokahankinta ei mennyt yhtä suunnitellusti, sillä HiperDinossa ei ollut jauhelihaa, joten tyydyin langostinoihin. Tässä toistuu vuoden 2010 herkkupasta (09082009 Fig Fozim pata). Aamulla aloittamani sipulichili sai nyt seurakseen valkosipulin.
Pääainekset tämän päivän pastaan ovat langostinot ja luumut, viimeiset saavat liennyttää aamun liiallista chiliä. Samaan tehtävään valjastin valkoviinin (0,3 dl).
Aldenten pastan lisäksi halusin, että valkosipulikin narskahtaisi suussa sopivasti ja haarukallisessa tulisivat vastaan ensin sipuli, luumun makeus, langostinon kalainen mietous, aldente pasta ja jälkimakuna melko voimakas chili.
Pääsin tavoitteeseeni ja valitsemani pasta kertokoon karusta merestä, jonka seitsemällä saarella seilailen (todellisuudessa se oli juuri sen kokoinen pasta-annos, jonka tarvitsin). Olinhan aikeissa valmistaa tänään melko perinteisen jauhelihaspaghetin .
Taas on melkoinen hinku mennä kattilalle (otan vaan ihan vähän), kun lopettelen tätä kirjoitusta ke 01:04. Ps. Olin onneksi saanut jo jäähtyneen kattilan jääkaappiin. Enkä maistanut, kuin kaksi haarukallista ja maut olivat entisestään herkistyneen voimistuneet, juon kupillisen teetä ja rauhoitun makumaailmasta nukkumaan. Aamupalalla herkuttelen ensin teellä ja paahtoleivällä kinkkuleikkeleen ja juustoviipaleen kera. Herkkunani, melkein karamellinä, pidän nykyään Danonen Activia luumujougurttia tuoremehun kera. Ihan vaan tarkistaakseni nimen oikeuden nautin salaisesti yhden 125 grammaisen, maltan kuitenkin pestä hampaani mennessäni nukkumaan nyt 02:02 tuulen ulvoessa ja sateen alkaessa. NAM NAM, voisin syödä toisenkin. Maista sinäkin luumua.
Korjaus kahdenpäivän takaiseen blogiini. Ingmar IMMA Björndahl, veneidentekijä ja purjehtija on todellakin kahden luokan maailmanmestari, muttei suinkaan Vikla luokan. Vuonna 1965 Imma oli haistelemassa Kanarian tuulia hallitsevana Suomen mestarina. Ensimmäinen maailmanmestaruus tuli 2.4mR luokassa Italiassa 1992 ja seuraava vuonna 2000 Hai-veneellä.

1 kommentti:

  1. Talvitervehdys pitkästä aikaa täältä pohjoisesta. Silloin tällöin olen juttujasi seurannut. Mukavasti siellä tuntuu menevän. Kokkaaminen ja kuntoilu ajankuluna on oikein hyvä ja terveellinen yhdistelmä. Täällä nautitaan vielä talvesta, vaikka kevät tässä välillä käväisikin. Nyt on saatu taas lunta etelää myöten. Lapin hanget vielä vahvistuvat. Ylläksellä on tullut hiihdettyä ja retkeiltyä lumikengillä. Ehkäpä pääsiäisenä saadaan vielä kantohankia, jotta pääsee nautiskelemaan.
    Asfalttijuoksu ei minua oikein houkuta. Sinulla siellä aurinko paistaa ja laineet liplattaa. Nauti sinä niistä. Hyvää kevättä. soili

    VastaaPoista