tiistai 26. tammikuuta 2010

HAJAMIETTEITÄ

26ti 01 2010 Talvi Kanarialla

Anteeksi hyvät lukijani, etten ole kirjoittanut blogiini hetken aikaan. Tämä blogi on kuitenkin pääasiassa lokin korvaava elementti ja näin kun olen viisi (5) viikkoa Las Palmasin satamassa ei todellakaan tapahdu niin tavattoman paljon, että pääsisi kirjoittamisen alkuun. Siis selitys miten syntyy manjana tunne. Olen saanut yllättävän ja kiitettävän paljon mukavaa palautetta teiltä. Lukijoissa on useita henkilöitä, joita en tunnista profiilista. Maailma avartuu blogin kautta. Kiva niin. Kiitos palautteesta. Toisaalta annatte minulle myös paineita kirjoittaa….

Joulun ja kolmen tietäjän mentyä vaihdoin myös profiilikuvani. Uudessa olen laatimassa paluureittiä Kanariansaarilta Madeiran kautta Lissaboniin. Mahdollisia satamia, turvasatamia, maileja ja miehistöä suunnitellessani sain yllättäen kyselyn siitä onko tarjous osallistumisesta seilaukselleni (kevät 2009 ) vielä voimassa ja koskeeko se kaikkia kiinnostuneita (purjehdustaitoisia), vai vaan kavereita. Tämä tuiki tuntematon kirjoitti kahden sivun tervehdyksen eikä sen jälkeen enää ollutkaan tuiki tuntematon. Sovimme hänen kanssaan noista pitkistä legeistä. Joten meitä on nyt näillä näkymillä ainakin kolme lähdössä paluupurjehdukselle näiltä Kanariansaarilta samanaikaisesti kun linnut lähtevät kohti pohjoista maaliskuun lopulla. Kirjoitan enemmän paluuseilauksestani manjana. (Blogikone ei tunne tuota kiekuraa n-kirjaimen päällä, joten kirjoitan huomisen nj:n niin kuin se lausutaan).Vaikeimmaksi olen nyt kokenut tuon langattoman nettiyhteyden hakemisen. Lähin paikka, mistä haen yhteyttä on Sailors Bar (sen vakioasiakaspaita on päälläni profiilikuvassa). Sielläkin läpipääsy on täysin sattumanvaraista, joten ei kykene sopimaan esim. skypeaikoja. Voi vain todeta yrittävänsä läpi sovittuna aikana. Hetken olin epäillyt kannettavani pettävän juuri pahalla hetkellä, mutta kun useilla baarin WiFi käyttäjillä oli samoja vaikeuksia totesin nettimaailman olevan niin vaihtelevaa. Sailors Bar on mielenkiintoinen reppukansan kokoontumispaikka. Moni veneilijä tallustelee sinne selkärepussa tai olkalaukussa mikro mukanaan. Minun koneellani nettiyhteys avautuu vain kolmessa pöydässä ja näin istuskelen täysin tuntemattomien kanssa pöydässä ja kaikki kirjoittavat ja selailevat internettiä vimmatusti. Halvin kontakti ulkomaailmaan syntyy euron (+ riksa 10 centtiä) cafe sololla. Olut maksaa 1,75 € (lue kaksi euroa). Nämä juomat on kohteliasta tilata heti kun menee baariin. Kyllä sitten harmittaa, kun ei saakaan yhteyttä. Montaa kuppia kahvia kun en enää juo päivässä (no olutta vois mennä toisenkin yrityksen verran päivässä myöhemmin). Sovin juuri Nean kanssa skypettelystä 1730, joten lopettelen tähän saman aikaisesti, kun ulkona alkoi sataa. Talvi on täälläkin. Ulkolämpötila laski sateen myötä + 19,9 asteeseen. Osaan jo pukeutua kuin paikalliset talvivaatteisiin.

_

2 kommenttia:

 1. Siis ñ? No sehän löytyy yksinkertaisesti... laitetaan NumLk päälle, omassa koneessani Shift-ScrLk (juu, ei toimi numeronäppäimiltä). Sen jälkeen pidetään Alt pohjassa ja näppäillään numeronäppäimiksi muuntuneilta qwerty-näppäimiltä 164 (j=1, o=6, u=4) ja jopa pitäisi onnistua mañana kirjoittamaan! PS Ñ on tietysti Alt-165

  Tommi

  VastaaPoista
 2. Toinen menetelmä on tietysti leikkaa – liimaa -menetelmä
  ¿ Ѭ Ѽ Ԇ Ẫ ₰ ffl ñ Ñ ¡

  Viimeinen ei ole epämuodostunut i vaan tietysti huutomerkki lauseen alkuun.
  Ja jos sinulla ei ole muuta tekemistä niin selvitäpä mitä nuo kummalliset vänkyrät ovat.

  Kun paluusuunnitelmasi on hahmottunut luonnosta pidemmälle, niin annapa ETA Saint Brieuc, Saint Malo tms. Sitten pääsen puolestani hankkimaan tikettejä sinne päin maailmaa. Tavoitteena tietysti tutustuminen Kanaalisaarten ihmeelliseen luontoon ja talouselämän salaisuuksiin.

  Terv Ari

  PS ... ja pakkaset sen kun jatkuvat. Eikä kunnon ulkoilusäätä ole vieläkään luvassa (= lämpötila -2 ... -5, tuuli max 3 m/s ynnä auringonpaistetta

  VastaaPoista