perjantai 29. tammikuuta 2010

KATEDRAALISTA KAIKKEIN KALLEIN MIESTEN PÄIVÄÄN

27ke 01 2010 La Catedral de Santa Ana



Eilen pääsin viimein, Plaza Santa Anan komistavaan, Kanarian Katedraaliin sisälle ja ennen kaikkea ylös sen torniin. Olen kolkuttanut kolmasti kirkon ovea, muttei minulle ole avattu vaikka suuressa kirjassa toisin luvataan. Se koettelee, mutta eilinen pääsy korvasi aiemmat sulkiolot.



Torniin pääsystä peritään 1,5 €, mutta se kyllä kannattaa maksaa. Niin komeat näkymät avautuvat sieltä. Hissi vie varsinaisen tornin juurelle, mistä kierreportaita pääsee ylimmälle tasolle.



Panorama kaupunkiin oli mielenkiintoinen. Toisaalta sen muodosti vahva meren tuntu ja kumpuilevassa maastossa olevat asuinalueet. Ympärillä on myös monta kirkkoa, joiden tornit eivät yllä tietenkään Katedraalin kaksoistornien mittoihin.



Katedraalia on aloitettu rakentaa 1400-luvun lopulla arkkitehti Diego Alonso de Montauden suunnitelman mukaan. Se edustaa alkuaan goottilaista arkkitehtuuria, mutta pitkäaikaisen työn aikana siihen sekoittui myös uusklassistisia piirteitä. Sisätilat ovat näkemisen arvoiset (3 €).



Varsinkin kaarihovit ovat kaunista katseltavaa. Katedraalin museo ei jaksanut minua enää niin paljotta kiinnostaa, kävin sen kuitenkin läpi tuomiokapitulisaleineen kaikkineen.



Sisäpiha taas antoi mielelle rauhan ja saatoin päästää melko raskaan museon/näyttelyn pois mielestäni.
_______________________________________________________________________________


28to 01 2010 Kallen päivänä makuualustatilausta

Jos on siirtynyt oleskeluluvan hakeminen, niin on minulla toinenkin iäisyysprojekti. Oikeastaan se on jo kolmas, kun aurinkokatos-tilaus jäi Teneriffalla toteutumatta (mahtaa argentiinalainen ammattimies näinä aikoina etsiä Immigrantia laiturista kuukauden myöhässä). Puolitoista viikkoa sitten kävin esitteen kanssa kyselemässä Rolnauticista patjan alle ritilää, joka auttaisi patjan tuulettumisessa. Heiltä ei löytynyt vastaavaa (Bedflex) systeemiä ja pitkään myyjä ei ymmärtänyt ongelmaani. Vihdoin hän oivalsi ja lupasi olla yhteydessä ammattimieheen, joka voisi tehdä sellaiset. Minulla oli mitoitettu piirros mukanani, joten hän lupasi pyytää tarjouksen ylihuomiseksi. Aina mennessäni aamusuihkuun (1130) poikkean liikkeessä kuulemassa tuon saman vastuksen: manjana. No Kallen päivänä sitten tuo ammattimies tuli puoli tuntia liikkeen sulkeutumisen jälkeen ja ilmoitti neljän tuuletusalustan hinnaksi 678 euroa. Kyselin materiaalista, jolloin sain selvityksen espanjaksi, jota myyjä ei kyennyt kääntämään tyydyttävästi englanniksi. Materiaali on palosuojattua ja hengittävää. Minulla ei ollut Bedflex-esitettä mukanani, joten pyysin ammattimiestä tulemaan veneelleni. Otimme myyjän mukaan tulkiksi. Autossa kuulin sen kysymyksen, jota en olisi halunnut kuulla. Minkä värisen haluan. Epäilykseni patjantekijästä osuivat oikeaan. Pyysin hetken lisää aikaa, jotta pääsemme veneelle ja voin näyttää mitä tarvitsen. Miehille oli suuri yllätys, kun kerroin, etten ole hankkimassa uusia patjoja kolmivuotisten tilalle vaan tuuletusalustan patjojen alle. Väänsimme puoli tuntia sanakirjankin avulla asiaa. Tuskastuin ymmärtämättömyyteen, edes esitteen Bedflex sana ja kaaviokuva eivät kertonut miehille asian ydintä. Miehet eivät voineet käyttää suomi-espanja-suomi sanakirjaa. Kaipasivat espanja englanti sanakirjaa. Nyt vahvistui käsitykseni, etten todellakaan ole tekemisissä fiksujen tyyppien kanssa. Kuitenkin usean piirroksen ja vastapiirroksen jälkeen puhuimme samasta asiasta ja tämä ammattimies lupasi laskea maanantaiksi hinnan nyt enää kahdelle (pistopunkkien) alustalle. Odotan edelleen maltillisesti (sitä täällä olen oppimassa, vaikkei maltin puutetta viime vuosikymmenenä enää ole ollutkaan) maanantaihin ja uskon hyppääväni pois tästä pelastusveneestä märkine patjoineni.

Sain paljon nimipäiväonnitteluja kaikkein Kallein Miesten päivänä. Kiitos kaikille.
Muchas gracias ser atento con Kalle dias.

_

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti