perjantai 8. tammikuuta 2010

ISOVESIPÄÄSKY JA VAIN YKSI KUNINGAS

05ti 01 2010 Santa Cruz de Tenerifessä Día de Reyes

Satamatoimiston piti olla viiteen saakka auki, mutta puoli kahdelta marinero tuli veneen kyljelle ja herätti meidät. Toimiston väki lähtee jo kahdelta Día de Reyes – juhlapäivän viettoon, jolloin täällä jaetaan kolmen kuninkaan tuomat lahjat. Huili loppui siis tähän, kippari kävi selvittämässä loppurutiinit. Käytyämme suihkuissa lähdimme shoppailemaan ja tutustumaan kaupunkiin. Kaikkialla oli lahjaostoksia tekeviä ihmisiä. Äideillä oli lahjakääröpaperirullia. Löysimme itsemme El Corte del Inglesin kirjaosastolta selaamassa lintukirjaa. Toinen arvoituksista selvisi ja taas tuli elämänpinna: Avomerellä välillä Puerto de Mogán, Gran Canaria – San Miguel, Tenerife näkemämme harmaaselkäinen kahlaajalintu valkoisine päineen, jossa musta silmämeikki, varmistui talvipukuiseksi isovesipääskyksi.



Vuoristossa nähty metsäkanalintu ei selvinnyt, joten lintuopas jäi ostamatta. Lähdimme muun väkijoukon mukana katsomaan kolmen kuninkaan saapumista komean vanhan virastotalon eteen, joka tuntui olevan pääpaikka. Siellä olivat tv-kamerat ja paljon odottavaa väkeä. Odotus jatkui ja jatkui, kelloKalle laski aina minuutteja seuraavaan tasaan tai puoleen tuntiin. Löysimme onneksi istumapenkin puiston laidalta. Siitä seurasimme varhaisnuorison viattomia kosiomenoja. Kameramiehen nousu telineelle antoi taas uskoa meille tapahtuman käynnistymisestä. Neaa jo vilutti kun olimme odottaneet puolitoista tuntia, hetken jo pienessä tihkusateessa.



Vihdoin karnevaalikulkue alkoi valua katua pitkin ja me nousimme penkille seisomaan. Monenmoista väkeä ja sotaratsastajaa sekä tanssiryhmää kulki editsemme, kuninkaita vaan ei tullut. Pettyneinä laskeuduimme alas ja lähdimme poispäin uskoen hälytysääntä soittavan moottoripyöräpoliisin olevan kulkueen jälkipään vartija. Olimme puiston toisella puolella, kun näimme puistoravintolan monitorista kuninkaan ratsastavan kamelilla. Näimme kuitenkin livenä kuninkaan ja kamelin puiston läpi. Uskomme oli pettänyt juuri kynnyksellä. Tosin kuninkaita ei ollut kuin yksi kolmen sijasta. Kuninkaat ovat meidät muutenkin jättäneet, sillä emme ole löytäneet noita kolmea kuningasta esittävää joulukoristetta, jota olemme hakeneet kolmelta saarelta. Ikkunantakaostokset olivat lähimpänä onnistumista La Palman Los Llanoksessa. Kristillinen kirjakauppa vaan oli kiinni.
Kuljimme katuja alas kohti rantaa ja jouduimme puikkelehtimaan kolmasti kulkuetta odottavan väkimassan halki yli katujen. Lämmittelimme itsemme päästyämme veneelle. Varttia vaille yhdeksän alkoi mahtava ilotulitus ja meillä satamassa oli parhaat paikat seurata sitä.

_

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti