keskiviikko 18. marraskuuta 2009

JUOTATETTIINKO SATUNNAISTA MATKAILIJAA

Joitakin kirjoitusrästejä olen päättänyt tehdä talvehtimisalueellani Kanarian saarilla. Kuulemma Suomenkin uutiskynnyksen on ylittänyt Kanariansaarten runsaat sateet. Vela! Täällä satelee nyt kolmantena päivänä peräkkäin, yleensä se on alkanut vasta iltapäivällä, mutta tänään sade alkoi jo klo 10. Sain siis hyvän syyn vetäytyä täkinpesusta sisälle kirjoittamaan. Teneriffan Santa Cruzissa sateet eivät ole olleet kovia, eikä minulla ole ollut mitään hätää. Puerto de la Cruzissa toisella puolen saarta on ollut todella kovat sateet ja niiden aiheuttamia mutavyörymiä. Tässä ensimmäinen rästi.

26su 07 09 F1 -kisa Carlsbergin tahtiin

Biskajan lahden ylityksen jälkeen Karinkin lähdettyä jäin yksin Espanjan pohjoisosassa sijaitsevaan Vigoon. Päätin pitää kolme vapaapäivää ja tutustua paikan antiin. Sunnuntaina lähdin tutustumaan uimarantoihin. Varustauduin vesipullolla, sillä oli tukahduttavan kuuma keli. Ennen kun pääsin kunnolla valtavan satama- ja telakka-alueen läpi olin jo juonut janovesipulloni tyhjäksi. Rantaraitille päästyäni istahdin terassille ja tilasin oluen. Tarjoilija kysyi mitä merkkiä haluaisin. Näin Carlsberg mainoksen ja pyysin Carlsbergia. Tyttö toi Carlsbergini ja antoi samalla raaputettavan arpalipukkeen. Voitin Carlsbergin vihreän kumisen avaimenperän. Seurasin rannan ja ravintolan elämää. Havaitsin telkasta tulevan formulakisan. Pyysin lupaa saada siirtyä sisätilaan. Kimin punainen oli kärkikahinoissa, joten tilasin toisen Carlsbergin. Nyt voitin pehmytkumisen vihreän osoitelapun matkalaukkuun. Toinen Carlsberg oli melkein lopuillaan, kun tarjoilija toi minulle lautasellisen keittoa. Levitin kysyvästi käsiäni, en ollut tilannut keittoa. Talo tarjosi. Erittäin hyvää keittoa se olikin ja tuotu juuri strategisella hetkellä, sillä oluthan oli lopuillaan. Tilasin siis Carlsbergin keitonpainikkeeksi. Samalla tyttö toi minulle leipää. Nyt voitin? Niin mitä? Se ei heti minulle selvinnyt, mutta hieno Carlsbergin vihreä se oli. Muistutti suuresti turvavyön lukkoa. Vasta kun katsoin sitä mainosta seinällä selvisi minulle, että minulla on aivan oma Carlsbergin vihreän harmaa kännykkäteline. Nyt sain seurata F1-kisaa rauhassa ja juoda Carlsbergiäni. Kisa jatkui jännittävänä ja niin tilasin vielä yhden Carlsbergin kyytipojaksi. Tällä kertaa voitin taas Carlsbergin avaimenperän. Tarjoilija katsoi Carlberg saalistani ja totesi Vela.



Momentto sanoi hän poistuessaan kassalle, jonka vierellä oli lipas jonne lunastetut arpalipukkeet pistettiin. Hetken pengottuaan hän löysi hakemansa, ilme kirkastui ja hän palasi luokseni ja ojensi lipukkeen minulle. Olin voittanut uuden Carlsberg oluen. Hän otti sen kädestäni ja huusi iloissaan: Tämä mies voitti juuri uuden Carlsbergin. Kisa pääsi tässä vaiheessa loppumaan. Nautin jälkiruokajuomana Carlsberg oluen, jonka kylkiäisenä sain arpalipukkeen, jota en enää uskaltanut raaputtaa lappua. Jätin runsaat riksat ja totesin tuosta viimeisimmästä lipukkeesta, että mañana.

Ps. Kimi tuli muuten kolmanneksi.

-

2 kommenttia:

  1. Hyvä että tuli kolmanneksi, Kimi siis. Ei meinaan aja enää ens kaudella formulaa!

    VastaaPoista
  2. Mutta Rallia ehkä=)! Ja huippu tallissa? Saas nähdä...

    Soittelen sulle Kalle taas tässä viimeistään perjantaina kun ajelen Turun suuntaan. Alkaa nuo kevään aikataulut seljetä ja ois lomalle käyttöä sattumoisin juuri siellä Kanarian suunnalla;)

    VastaaPoista