tiistai 10. marraskuuta 2009

MARINAS DE TENERIFE

07la 11 09 Teneriffan satamat

Satunnainen matkailija sai kutsun kartanlukijaksi kun Kastehelmen Maila ja Heikki lähtivät vuokra-autolla tutkimaan Teneriffan satamia. Lähdimme liikkeelle puoli yhdeltätoista, kun auto oli saatu. Santa Cruzista etelään on muutama mielenkiintoinen satama Atlantic Islands kirjan mukaan. Ensimmäisenä oli Puerto Radazul, Private satama oli suojaisa. Siellä toimii Club de Mar Radazul.



Candelarian satamaan oli niin hurja sisäänajoportti, että surffarit käyttivät sen aaltoja. Lisäksi pitäisi kiinnittyä betoniseinään.



Kolmantena menimme Las Calettas satamaan, joka oli uusi hiljakkoin rakentunut satama. Moorings-peräköysikiinnitys. Ongelmana näyttää olevan liian lyhyet laiturivälit.



Satama rajautuu piitsiin. Hiekkamyrsky osui juuri kohdalle, kun oliomme siellä.



Los Cristianos ei ole muuttunut siitä, kun olin siellä Arin veneellä vuonna 1987. Paikalliset veneet ovat satamalahdella poijuissa. Yksi vierasvene oli ankkurissa lahdenpohjukassa, melko kaukana palveluista, kylläkin suojaisessa paikassa. Vaikka edellisissä satamissa oli kova tuuli, niin tämän nimenkärjen taakse se ei tullut. Matkaa Gomeran San Sebastianiin on 21,5M ja Santa Cruzista 45 M.



Söimme Los Cristianosissa. Puerto Coloniin emme osuneet, samoin kävi San Juanin satamalle. Vuoristotie yhteyden jälkeen menimme päivän viimeiseen satamaan. Tämä Puerto de Los Gigantes vaikutti ensimmäiseltä ( Los Cristianosin ankkuripaikan lisäksi) satamalta, jota saattaisi harkita käyttävänsä. Sataman suulla on kirjan mukaan mahdollista törmätä siirtyvään hiekkapankkiin. Tiukka sisäänajo tuntuu suojaavan sataman hyvin. Mielenkiintoinen pieni turistipaikka Teneriffan länsirannalla, josta on lyhin matka Teneriffalta (16,5 M) Gomeran San Sebastianiin.



Kolme lisäystä Teneriffan satamiin lauantain ajoretken jälkeen.

Oleskeltuani kaksi viikkoa Marina de Santa Cruzissa (santa Cruz de Tenerife) tiedän, ettei aamulla voi vaatia lämmintä vettä suihkusta (aurinkolämmöllä tuotettu lämminvesi). Lisäksi kannattaa lähteä hyvissä ajoin vessaan, sillä lukon kanssa voi hyvinkin mennä viisi minuuttia. Ystävällinen toimisto, tosin tytöt juttelevat liikaa keskenään. Aina ei tiennyt palvelevatko he asiakasta alkuunkaan. Paitapakko toimistossa asiakkaillakin. Marinero ei vastaa VHFään toimistoajan ulkopuolella, vaikka ympärivuorokautista väijyä luvataan. Torakat seinämuurissa ja risteilijäalusten aiheuttamat äänihäiriö ja nokilaskeuma laskevat sataman arvoa. Kuitenkin tämä on kaupungin keskustassa. Nettipuisto ja WiFi mahdollisuudet lisäävät arvoa, vaikkakin nekin temppuilivat ajoittain. Kahden viikon oleskelu (14 yötä) maksoi Immirantilta 349,33 euroa (24,95€/pv). Satamalla tuntuu olevan aivan oma sumusadeilmasto



Peräpenkin oikokartanlukija (Maila) ja etupenkin tähystäjä-kartanlukija eivät löytäneet uusinta satamaa Marina San Miguelia (Puerto Amarilla). Kävimme tsekaamassa sen sunnuntaina vuoristoretken päätteeksi. Tämä on hyvä satama, jota voi käyttää siirtyessään Santa Cruzista etelään, matkaa kertyy noin 35 mailia. Kaksi ponttonilaituria, joissa on muutama sormiponttoni.



Lisäksi on moorings-kiinnitys aallonmurtajan suuntaisessa laiturissa. Ajoreitti on merkitty poijuin, sisään jättäen merkit vasemmalle. www.marinasanmiguel.sp (varaudu epäilyksellä nettiositeeseen)



Tiistaina ajoin Santa Cruzin pohjoisimpaan satamaan Dársena Pesqueraan (Marina Tenerife), joka sijaitsee viiden kilometrin päässä keskustasta. Vajaa tunnin ajomatka veneellä. Täsmällisen tuntuinen paikka, nostivat Immigrantin ylös neljä minuuttia ennen sovittua. Täällä, Varaderos Anagassa, saa veneensä ylös esim. pohjanpesua ja myrkkymaalausta varten. Työn voi teettää tai tehdä itse. Toimisto on auki 0900-1700 ja samaan aikaan pääsee vessaan ja suihkuun. Nyt kello lähenee jo seitsemää illalla ja ovet ovat edelleen auki. Täydennän tuota aukioloa blogissani myöhemmin.



Ps. Tiukkaa tekee tämä netin haku; hetkellisen ravitsemuksen vajauksen ja kauhjan kävelemisen vuoksi housut putoavat (täytyy hankkia vyö) kun raahaa kannettavaa ja ruokakasseja pitkin Santa Cruzin katuja. Istun Bar Atlanticon trassilla ja kun saan tämän lähtemään keskityn Barcelonan ja Lisssabonin väliseen otteluun (luonnollisesti kyse on futiksesta).
-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti