sunnuntai 29. marraskuuta 2009

LIKI MERITAUTINEN

27 11 09 Las Palmasista Puerto Ricoon

Herätys 0640. Avainongelmien vuoksi Krisse ei päässyt naisten siistiytymistilaan. Varmistimme Arin kanssa hänen selustansa suihkun ajaksi. Aamupalan jälkeen kahdeksalta olimme valmiit auttamaan KasteHelmen matkaan. Kalle luovutti marinerokselle likimain toimimattoman avaimensa (vaatimattomasti vain 1 ovi 6:sta aukesi) saamatta takasin neljän euron panttia. Satamatoimisto kun aukesi vasta yhdeksältä. Irrotimme Immigrantin laiturista ja pakitimme vapaille vesille. Onnksi Heikki luovutti KasteHelmen avaimen meille vastaista käyttöä varten. Katsotaan viikon kuluttua, mikä on aukeavien lukkojen lukumäärä.

Las Palmas 0807 log 4931 Mh 592,8

Lähdimme moottorilla kevyeen tuuleen. Tein reitin Puerto de Moganiin, jonne oli matkaa 46,3M. Ajoimme huomattavasti ulompaa reittiä kuin KasteHelmi. Lenssiallokko keikutti venettä ikävästi ja aiheutti pientä pahanolon tunnetta vastatulleelle Arille. Tuuli kehittyi pikkuhiljaa, avasimme rullukan moottorin avuksi ennen Inglesiä (1305). Ari ei saanut pidettyä Immigrantia riittävän ulkona, vene pyrki itsepäisesti rantaterasseille ja kumpuileville uimarannoille. Vihdoin tuulta yli neljä metriä takaa ja (1430 / 4968) nostimme ison täytenä. Nopeus oli parhaimmillaan 7,6 solmua Faron majakan paikkeilla, virta auttoi meitä solmun verran.



KasteHelmi oli karannut meiltä jo moottoriajovaiheessa ja nyt sen purjeet näkyivät taivaanrannassa sementtitehtaan paikkeilla. Kippari päätti ottaa avainunet, mutta juuri kun hän oli saanut päänsä pielukselle kuului huuto: Delfiinejä! Olimme seilaamassa kolmen delfiiniveneen välistä. Kahdenkymmenen sulavalinjaisen uijan parvi hajaantui ehkä juuri meidän takiamme. Kipparin huili jatkui hetken päästä kymmenen minuutin torkulla. Tuuli väheni ja vauhti laski alle neljän solmun, Ari jo pyysi moottorin käynnistyslupaa. Sinnittelimme vielä hetken vaihtelevassa tuulessa. Laskimme purjeet ja ajoimme koneella kohti Puerto de Mogania. Puerto Ricon sivuuttamisen jälkeen kuulimme Heikin keskustelun Puerto de Moganin sataman kanssa ja ymmärsimme, ettemme saa tänään paikkaa varsin varatusta Moganista. Soittelimme Heikin kanssa ristiin ja saimme varattua paikat Puerto Ricosta. Ajakaa betonilaituriin kylkikiinnitykseen oli satamatytön antama ohje. Käännyimme kohti Puerto Ricoa. Ajoimme sisälle satama-altaaseen, emme tosin tienneet mihin betoniin olisimme kiinnittyneet. Teimme päätöksen ja ajoimme ponttonilaituriin. Siellä ystävällinen veneilijä kehotti meitä ajamaan huoltoasemalaituriin ennen kun ennätimme kiinnittyä. Ikävä mustakuminen, korkea laituri ei juurikaan houkutellut ajamaan sen kylkeen. Näin kuitenkin piti toimia. Miehistö suoritti mallikelpoiset fendarisulkeiset. Melkein kivikossa oli portaat, joita pitkin kippari nousi alaveden vaivaamasta satama-altaasta betonilaiturille. Satamatoimistosta saimme paikan samaisesta laiturista, johon olimme aikoneet kiinnittyä, toiseksi sisimmän paikan.

Puerto Rico 1620 log 4975 matka 44 M Mh 499,8 / 7,0h

Marinero oli vastassa laiturilla, saimme häneltä turhan lyhyet moorings–köydet. Immigrant pyrki laiturille ja peräköydet laskeutuivat suoraan pohjaan. Kaiken lisäksi keulakiinnityspisteet olivat tavattoman kaukana toistaan, hyvä kun joustinköydet riittivät pituudeltaan. Viimein ymmärsimme vetää köyttä reilusti sisään. Takaköysien painot olivat liian painavat ja vaativat rajua vetoa, jotta saimme veneen aisoihin. KasteHelmi sai paikan meidän vierestämme rannan puolelta. Kauniisti se kääntyi keulapotkurilla paikkaansa. Joimme rantautumisapuoluet Malössä, samalla Heikki esitteli Krisselle ja Arille KasteHelmen mallikkaat varusteet (mm. edestä ladattava pesukone) ja hienot sisätilat. Palattuamme Immigrantille valmistimme eilen paistetusta jauhelihasta pääkalloa, johon Kalle loihti erinomaisen kastikkeen. Nautimme ateriasta hartaudella.



Illallisen jälkeen kävimme tutustumassa Puerto Ricoon. Myöhäisillalla nautimme rommitoteja tehtynä Rommiviinaan (Suomen tuliaiset) Mailan kertoessa oman veneen täkiltä nunnavitsin. Unta kaaliin 2330.

_

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti