sunnuntai 22. marraskuuta 2009

VINKKEJÄ SANTA CRUZISTA

21la 11 09 Edelleen Santa Cruzissa

Eilen illalla eksyimme Heikin kanssa Gran Fiesta de los Vinosa de Tenerife tilaisuuteen ja se on vaatinut veronsa tältä päivältä. Hitaasti kovin hitaasti käynnistyi tämä lauantaipäivä. Paljonkin muistan mitä keskustelimme kultivoituneesti viinilaseinemme. Päällimmäisen asia oli tämä ravintolatarjonta Santa Cruzissa. Seilin väki ei ollut löytänyt ravintoloita täältä. Vietettyämme jo kuukauden Santa Cruzissa päätimme antaa muutaman vinkin veneilijöille.

Hyviä ravintoloita Santa Cruzissa :
Parhaat ravintolat löydät menemällä Plaza de la Igleisialta (korkea karkea kellotorni vasemmalla satamasta katsottuna) Calle Dominguez Alfonsolle. Tämän kadun varrelta löytyy vähintään kuusi ravintolaa, jotka tarjoavat hyvää kanarialaista ruokaa. Viimeinen vasemmalta pitää katollaan suurta terassia, jolle nuoret kokoontuvat. Nimesimme tämän Pikku Pariisiksi, ehkä katusoiton vuoksi. Täällä meno alkaa kahdeksan jälkeen. Spanjan kielenen ääni nousee mukavasti melkoiseen volyymiin.Todella hyvät ja suuret pizzat saat Restaurant pizzeria Fontanasta, joka sijaitsee samaisella kadulla kuin jäljempänä mainittu nettitoimisto. Pizza on niin suuri, että siitä saa seuraavankin päivän ruoan. Jäännös (puolikas) pakataan laatikkoon veneelle vietäväksi. Hinta laatusuhde ylittyy. Melkein Raumalla toimivan Rivieran pizzojen päihittäjä.

Toimivia internet yhteyksiä:
Nettipuistosta kirjoitinkin jo aiemmin. Välittömästi satamasta poistuttaessa alikulkutunneli jälkeen
on kaupungin pitämä infokioski, jossa WiFi. Sen antama verkko toimii melko hyvin, pieniä katkoksia lukuun ottamatta. Sunnuntaisin vaikeuksia, kun kioski ei ole auki.

Jos nettipuisto ei toiminut ja ravintolat ovat auki menet Atlantic paariin, tilaat Letitzialta (suosikki tarjoilija, joka ei säästä voimia kulkiessaan) oluen tai vastaavaa ja saat salasanan Atlantrico1960. Nopea yhteys, joka ei kuitenkaan toimi kaikilla koneilla. Mahdollisuus sisällä myös kytkeä kannettava virtasen päähän.

McDonalseissa on WiFi yhteys. Heikin kone pelitti hyvin siellä. Niitä löytyy kaksikin aivan keskutasta. Lähin Calle de Castillolta. Hyvä puoli on, että pääset sateelta ja paahteelta suojaan.Varmin yhteys löytyy kadulta, jonka tunnukseksi kuvasin tämän satamaan näkyvän valkoisen rakennuksen tummine parvekkeineen. Kun lähdet nousemaan katua löydät Internet toimiston, missä voit liittää koneesi verkkoon ja sinulla on täydellinen yhteys. Samaiselta kadulta löydät tuon niin kehutun Pizzeria Fontanan.

Kolme venetarvikeliikettä:
Suurin venetarvikeliikkeistä sijaitsee lähellä Museo Militar de Canariasta Calle San Ischido kadulla (tiedän tautologiaa).

Spinnaker Shop toimii ositteessa San Juan Bautista 32. Alkuun sain sieltä palvelua, mutta se ei toiminut. Selvä kielivaiva. Tilasin biminin, muttei sitä koskaan mitattu eikä siitä saanut selvää mitataanko sen joskus. Lauantaina liike on kiinni, omistaja oli isällä ja keskusteli jonkun kanssa sisällä, kun koputin. Hän ei avannut, vaikka olisin ollut maksava asiakas,

Parhaan ja asiantuntijimman palvelun olen saanut Radar Canarias NAUTICA NORDEST liikkeestä. Kaveri ymmärtää muutamasta sanasta ja piirroksesta mistä o kysymys. Liike sijaitsee Calle San Francisco 86. Täältä ostin mm. Atlantic Islands –kirjan. Topclimberin, 5 mm kousseja ja satiaisia kaiken varalle (jos omat pääsevät loppumaan).

Bunkaraus:
Samaisella kadulla on satamaa lähin ruokakauppa HiperDino, sieltä löytyy välttämättömään bunkraukseen ainekset. Tällä viikolla Carlsberg on ollut erikoistarjouksessa halvin 5% oluista.

Carrefourista löytyy sitten kaikki mahdollinen ja sieltä on veneelle kuljetuspalvelu (5€).

_

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti