keskiviikko 2. syyskuuta 2009

NÄKÖHARHA SELVIÄÄ

29la 08 09 Villajoyosasta Deniaan

Aamutoimien jälkeen palautin avaimen ja sain takaisin tositteeseen niitatun viisikymppisen. Pyysin satamatoimiston tyttöä soittamaan Deniaan ja varaamaan minulle paikan. Selittelin vielä, etten voinut vastata kajuutassa olevaan VHF puhelimeen. Sain varattua paikan seuraavassa satamassa, jonne ETAksi ilmoitin 1800.

La Villa Joiosa 1025 2983 Mh 384,1

Aamun tuuli ei ollut vielä virinnyt, joten ajelin koneella käyttäen normaaliksi tullutta 2000 kierrosta, Immigrant kulkee sillä 5,0 solmun vauhtia tällä kuormalla. Nyt ymmärsin edellispäiväisen näköharjan, kun olin suunnistavinani kohti Villajoyosan sataman mastomerta. Benidormin korkeat tornitalot näyttivät kaukaa mastoilta. Onneksi on plotteri, joten en ajanut Benidormin kerrostalojen sekaan.



Brittipojat olivat taas kylväneet siementään espanjalaiseen vakoon. Näin ajattelin kun näin kuuden jalohaikaran lentävän kohti Benidiormia. 1200 nostin isopurjeen avustamaan menoa, se toikin 0,7 solmun lisävauhdin. 12:38:30 ylitin Greenwichin (038 31,871N / 000 00,0). Olin siis siirtynyt takaisin itäiselle puoliskolle, jolla koordinaatinluvun kasvusuunta tuntuu luontevalta. Nyt sain rullukankin auki ja seilausnopeus 6,7metrin tuulessa oli 6,8kn, josta virran tuupaus 1,4 kn. Lukuhullu (siis numerofriikki) kun olen, niin metsästin tämän reissun 3000 mailin täyttymisen. Klo 1401 tämä hetki oli täynnä ja sitä piti juhlistaa ( Nea, olet sitä mieltä, että aina löytyy aihetta juhlaan, näin on) pitkällä kulauksella kylmetettyä vettä. Yhdeksän harmaahaikaran aura suuntasi kohti Benidormia, millaiset bileet brittinuoret olivatkaan pitäneet. Tuuli oli kasvanut koko ajan käyden jo yli 10 m/s lukemissa. Laskiessani isoa oli tuulta 9,8 m/s ja aallokko Denian ulkopuolella kasvoi suureksi. Nyt tarvittaisiin sitä toimivaa automaattiohjausta totesin, kun kolmannen kerran menin korjaamaan suuntaa vasten tuulta. Satama oli suojainen, mutta vilkas. Deniassa on meneillään kisaviikonvaihde ja kaksikin eri jollasarjaa oli juuri tulossa maaliin, kun suuntasin kohti minulle VHF:ssä kerrottua laituria. Yhteistoimintamme laituripojan kanssa sujui hyvin ja niin olin kisasatamassa suuren katsojajoukon silmätikkuna.



Denia, Real Club Nautico Denia 1810 log 3021, 38M Mh 386,8 2,75h

Ilmoittautumisen ja 30,37 euron satamamaksun suoritettuani istuin hetken puheensorinassa kisakatoksessa iloisessa purjehtijajoukossa. Sieltä täältä kuului Barco Finlandese. Täällä ei enää ilmeisesti suomalaisalus ole niin tuttu näky. Illan päätteeksi tein kävelyn vastapäiseen satamaan. Sehän olikin varsinainen juppila verrattuna minulle kotoisampaan clubin kisasatamaan, missä toiminnot pelasivat hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti