lauantai 12. syyskuuta 2009

TARRACON AKVEDUKTIT

10to 09 09 Tarracon akveduktit ja Vilanovaan

Aamutoimien jälkeen kävelin ylös kaupunkiin ja menin Movistar -liikkeeseen kysymään: Miten on mahdollista, että korttinne voi syödä 114 euroa kolmessa viikossa (noin 5 puhelua Espanjan sisällä, viisi ulkomaan puhelua Suomeen ja muutama tekstari)? Saanko login puheluista? Nyt meni yli hilseen eikä hän pystynyt vastaamaan mihinkään. Pyysin sada lisätä saldoa. Se ei käynytkään täällä (Movistar liikkeessä), vaan piti mennä tupakkakauppaan. Sain ladattua taas satasen Movistar –liittymääni, joten voin soittaa taas, en vain vastata.
Tämän toimitettuani pääsin päivän pääaiheeseen: akvedukteihin. Kartalla ne sijaitsevat 4km kaupungin ulkopuolella (tai keskustasta). Kysyin satamatoimistosta voinko lainata polkupyörän ja mennä sillä vesijohdoille? Monta moottoritietä välillä. Bussi jättää liian kauas! Ainoa vaihtoehto on taas: taksi. Akvedukteille pitäisi päästä 14 eurolla. Tällä ajatuksella pyydystin keskustasta taksin ja pyysin ajamaan paikallisten kutsumalle Pirun sillalle, varmistin kohteen esittämällä kuvan akvedukteista. En sopinut etukäteen hintaa. Ajomatka sujui keskustelun merkeissä, josta kumpikaan ei ymmärtänyt ensisanomalla mitään. Hakemalla asioihin löytyivät sanat. Aikaa keskusteluun oli koska seisoimme punaisissa valoissa tuon tuostakin ja pitkään. Moottoritieltä poikkesimme sivuun ja niin sain lähteä etsimään vesijohtoa. Joku suojelusenkeli, vai olisiko ollut keiju, johdatti minut suoraan metsikön läpi työmaalle, missä maisemaa ja akvedukteja korjattiin.



Onneksi koko mitalta eivät kivirakenteiset komeat rakenteet olleet työn alla verkotettuina. Kymmenen minuutin tutustumisen jälkeen palasin taksille. Kuski oli selvästikin kiinnostunut veneestäni ja siitä riitti paluumatkaksi kirjaintenvaihtoa. Nousin pois kyydistä, kun rautatien vilkku alkoi palaa. Maksoin 18 euron maksun ja palasin veneelle, suihkuun ja palauttamaan suihkukortin. Täällä kaikki tapahtuu aikanaan ja jos olimme seisoneet punaisissa, niin nyt kahdenkympin palautus kesti saman ajan. Esimies tuli ja kysyi vastaanottotytöltä jotain. Siihen jäi kassan avaaminen ja rahan palautus. Nämä espanjalaiset eivät osaa olla kahdentyön tekijöitä. He keskeyttävät edellisen, jos uusi painaa päälle. Tyttö pyysi sentään anteeksi ja kysyi jos minulla olisi vielä aikaa vastata haastattelukysymyksiin? Täytin kaavakkeen antaen täydet pisteet Tarragonalle ja lähdin liikkeelle.

Tarragona 1310 log 3212 Mh 416,0

Mielenkiintoinen kaupunki jäi taakse, eikä ollut odotettavissa purjetuulta. Roomalaisia villoja ja rakenteita näkyi pitkin rantoja, komein Villa oli Cala de la Joverassa.



Vilanovan satama-altaassa on kaksi marinaa ja se aiheutti näemmä ongelman. Tarragonan tyttö oli käskenyt kysyä Carmenia saapuessani Vilanovaan. Vaikka kuinka toistin kutsussani kastenjettien myötä Carmen, Carmen, Carmen, niin kukaan ei vastannut. Seuraavaksi yritin Marina Club Nautico Vilanova. Nyt tuli vastaus kumpaa kutsut? on Marina Vilanova ja Club Nautico Vilanova. Club Nauticon marineron puhelin ei toiminut ja niin ajoin kuuloetäisyydelle. Paikkani on aivan toisella puolella satamaa. Ajoin mahdottoman suuren huvipurren (lue laivan) ohi ja ihmettelin sen takakannella olevaa mastoa. Siellä olikin HobyCat mastoineen parkkeerattuna.

Vilanova 1715 log 3235, 23M Mh 420,2 4,2h

Ihmettelin maksaessani sataman kalleutta 52,20 €. Lähdin suihkun jälkeen ruoan hakuun. Ensimmäistä kertaa kuulin vapaan papukaijan tai itse asiassa kahdenkymmenen papukaijan kirkuvan. Niillä oli keskustan palmuissa pesät ja rakennuspuuhat olivat joillakin täydessä käynnissä. Palttuani veneelle katsoin molemmat kirjani, enkä löytänyt lintua nimeltä papukaija. Ilmeisesti sellaisia ei ole Euroopassa. Näine ajatuksineni nukahdin.



Huomenna Barcelona!

-

1 kommentti:

  1. Hei Kalle,
    kiva kun kohtaat Barcelonan, maailmanperintöä ja munkkiarattin! Euroopan ainut papukaija on aleksanterinkaija, mutta se hienossa valokuvassasi ei ole. Munkkiaratti on Et-Am laji, joka on saanut alkunsa häkeistä karanneista linnuista. Lintua on Kanariansaarilla, Italiassa ja Slovakiassa ja kuten kuvasi osoittaa, myös Espanjassa. Lars Jonsson ei tunne lajia, mutta Mullarney-Svensson-Zetterströn (Euroopan ja Välimeren alueen linnut)tuntee.
    Hyvää matkan jatkoa!
    T: Markku

    VastaaPoista