sunnuntai 27. joulukuuta 2009

HELLETTÄ PUKKAA PYHIEN VÄLIPÄIVINÄ

27su 12 09 Puerto de Mogánissa auringonottoa

Joulunpyhien jälkeinen elämä on taas käsillä. Poikkeuksen aiempiin tekee se, ettei tarvitse miettiä minkään laihdutuskuurin aloittamista. Ei kerta kaikkiaan tullut ylensyötyä, mitä nyt Nea kerran riisipuuroannoksella ylitti itsensä. Silmät söivät enemmän kuin vatsa. Riittävä lämpö vie ruokahalun ja nyt sitä auringonpaistetta, vihdoinkin (niin kuin Nea lausahti) on luvassa moneksi päiväksi. Puerto de Mogánin uimaranta oli taas avattu mutavaivan jälkeen. Vesi satama-altaassakin on taas saanut kirkkaan turkoosin värinsä. Olemme nyt viettäneet aikaa etukannella lukien. Olen lukenut pari Vene-lehteä kannesta kanteen, välillä minusta tosin tuntuu kuin joku lukisi olkani takaa mielenkiintoisia juttuja.Veneen sisätilojen kuivattaminen on ollut näiden päivien teemana. Kaikki kankainen oli päässyt imemään huomattavasti kosteutta ja oli pakko ottaa lämminilmapuhallinkin käyttöön punkkien saamiseksi siedettäviksi. Auringon laskettua kaste ja ilman kosteus ovat melkoiset.Kirjoitin tultuamme Puerto de Mogániin taivaallisista suihkuista. Siihen pitää nyt antaa pieni tarkennus. Tarkoitin suihkukalusteita, siis yhden käden sekoitinta, josta sai säädettyä suihkuveden haluamansa lämpimäksi. Vähään on matkapurjehtija (täällä Itämeren ulkopuolella) tyytyväinen. Suihkutilojen siisteys on näennäistä värikkään muoviritilämaton luomana. Nea bongasi suuren torakan maton alla pari päivää sitten. Siellä se on vieläkin kuolleena. Avaan aina oven ja ikkunan hetkeksi selälleen mennessäni siistiytymistiloihin, joissa oman hajunsa antavat tietenkin pyyhinpaperit täydessä korissaan.

Kävimme toisenkin kerran linja-autoasemalla katsomassa, joskos pääsisimme vuorelle Mogániin. Mañana menemme klo 12 autolla, ellei auringonotto vie voittoa. Neakin on omaksunut hyvin tämän täkäläisen mentaliteetin. Sparista löytyi halpaa Mateusta (2,95€). Illalla menemme ja lähettämään avunpyynnön plotteriongelmaan ja syömään pizzaa italialaisravintolaan.

¬-

1 kommentti:

  1. Tuosta sataman kuvasta näkyy, että vuorilta valunut maa-aines on värjännyt merenkin aika laajalta alueelta. Nyt tilanne on jo onneksi normalisoitunut.

    VastaaPoista