lauantai 19. joulukuuta 2009

NÄE VALTAMERI

19la 12 09 Aforismin synty

VALTAMERI ON TYHJYYTTÄ
JA SIINÄ TYHJYYDESSÄ
JONKIN NÄKEMINEN ON RIKKAUTTA.


Gastien lukuharrastuksen ihmettelyn innoittamana ja Mateuksen pehmitettyä kielenkannat lausuin edellä olevan aforismin. Tyhjyyden katsominen ja ymmärtäminen palkitsee. Se rauhoittaa. Omaan itseensä voi mennä syvälle, yhä syvemmälle. Lukea voi missä vaan, mutta harvoin olet valtamerellä… lukeminen hämärtää paikan ja ajan tajuamisen… Tällaisia käänteitä pyörittelimme yöllisessä keskustelussamme.

Heitimme vendan pistopunkassa 0730 ja heräsimme yhdeksältä. Aamupalan jälkeen menimme maksamaan kaksi päivää lisää. Tällä kertaa päivämaksuksi tuli 8.88 euroa, hinta sen kun alenee. Pyysin marineroa varaamaan paikan maanantaiksi ja tiistaiksi Pasito Blancosta. Maanantaiksi on luvassa pahaa keliä, kertoi Pasiton satamakapteeni. Paikka on varattu, mutta soittelemme vielä varmistukseksi. Seuraamme säätilan muodostumista.Lämmin keli on tänään, joten päätimme mennä Canterasin rannalle. Nea loikoili auringossa ja Kalle vaelsi hiekkarantaa noin neljä kilometriä. Rannalta lähtiessämme kävimme testaamassa yleiset vessat ja täältähän taisivat löytyä koko saariston parhaat fasiliteetit! Vessat ja suihkut olivat siistit, paperia löytyi ja vessan oven sai jopa lukkoon!

Sitten tapahtui ihme. Rantabulevardin kaupasta, josta Kalle oli ostanut uikkarit, Nea vihdoin löysi läpsyt. Osti saman tien kahdet ja maksoi yhteensä 6 euroa. Palattuamme veneelle Nea teki maustetuimman ruokansa, jonka kuitenkin itse(kin) pystyi syömään. Olihan siinä jauhelihakeitossa toki hieman pippuria ja chiliä.


Olen ihmetellyt, kun en löydä Las Palmasista mitään kuvattavaa, vai onko toimitusväsymys vallannut blogeilijan. Päätelkää itse katsoessanne lähitalon kuvaa. Toki uimarannalla olisi kuvattavaa, mutta sinne kameraa ei uskalla eikä sovi ottaa. Eilen mieshenkilö otti kuvan kännykällään arabitytöstä bikineissä ja meinasi tulla muilutetuksi neljän arabin toimesta. Arabinainenhan ei koskaan liiku ilman miesseuraa, vaikka nämä sukulaismiehet eivät heti näkyvissä olleetkaan. Ilmeisesti uskonnonharjoittaminen ei kuitenkaan tässä tapauksessa ole mitään saudirabialaista tasoa, kun neito sai oleskella julkisella paikalla bikineissä.

_

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti