perjantai 20. elokuuta 2010

ÄMPÄRPORIHI

19to 08 2010 Peterzénsiltä Uuteenkaupunkiin

Kävin aamulla läpi Saviletossa Peterzénsin laiturit ja tunnistin kuusi RPS:n venettä. Kuivattelin edelleen eilisiä kastuneita kenkiä ja vaatteita.Saviletto, Peterzéns 1055 Log 9939 Mh 1193,7

Lähdin liikkeelle aurinkoiseen päivän käytyä aamusuihkussa ja kirjoitettua eilisen blogin. Isonpurjeen nosto oli melko työlästä, sillä se painoi märkänä tavattomasti. Hetken sain seilattua avattuani etupurjeen. Hetken päästä tuuli kääntyi kuitenkin Strömin suuntaiseksi, tietenkin suoraan vastaan. Lossin kohdalla luovuin keulapurjeesta ja koneistin jonkin aikaa. Tuuli aukesi taas lahdella ja avasin rullukan. Tuuli vaihteli suuresti nopeudeltaan ja löi taas päin kasvoja. Rullukka sisään. Sinnikkäästi avasin rullapurjeen ja sammutin moottorin, aina kun vähänkin oli mahdollista seilata.Odotin tänäänkin näkeväni merikotkia, vaan yhtään en havainnut. Sen sijaan bongasin neljä kalasääskeä. Ne viihtyivät kalanviljelyaltaiden lähellä, yksi istui ruokintalaitteen päällä.Alkuun tuuli oli pohjoisessa ja voimaltaan 2-5 m/s, mutta kääntyi ennen Lypertöä luoteeseen ja voimistui 8 m/s. Sarvilinnan jälkeen tuulta oli jo yli 10 m/s ja aallokko nousi yllättävän roiskivaksi.Voiko valkoiseksi maalattua kivikummelia luonnollisempaa olla? Nämä saariston tunnusmerkit sopivat hyvin merimaisemaan. Mustanklupun jälkeen pääsin kunnolliseen tuuleen ja seilasin pelkällä isopurjeella perille asti. Laskin isopurjeen kymmenen metrin tuulessa UPS:n paviljongin Pietarinkarin jälkeen.

Pakkahuone, Uusikaupunki 1605 Log 9963, 24M Mh 1196,9 (3,2 / 6,16)

Pakkahuoneen rannasta löytyi tähän aikaan hyvin tilaa. Menin laituriin sellaiseen paikkaan, että sain pohjoistuulen suoraan keulasta. Kävin suorittamassa satamamaksun 17€+ 2€ sähköstä. Maltoin odottaa miesten saunavuoroa, joka alkoi 1930 ja hyvät löylyt sainkin. Kävin illalla Katjalla eli Captains Makasinissa pizzalla. Nettailtuani aikani menin nukkumaan puolen yön jälkeen.

Ps. Ämpärpori o raumalaiste antama lempinimi Uudelkaupunkill, silt ajat ko Raumall tul kunnalline vesi ja viämär. Uudeskaupunkis kannetti viäl ves sisäl ja laskämbrill ulos. Siit tua Ämpär ja poriha o ain ollu meijän doine suasikk.

_

1 kommentti:

 1. Tervehdys Kipparikalle.
  On ollut erittäin mukava seurata matkaasi.
  Melko alussa oli matkasi kun sattumalta löysin blogisi ja jäin koukkuun heti.
  Miltei kaikki päivitykset olen lukenut niiden ilmestyttyä. Tämä palvelu joka tuo halutut asiat suoraan Googlen etusivulle, jota olen käyttänyt tarinoiden seuraamiseen. jossa nykypäivän seikkailijat purjehtivat maailman merillä ja toisissa kulttuureissa.
  Väillä tuntuu kuin olisi itse ollut mukana ja toisinaan halu päästä itse purjehtimaan mantereelta toiselle, kasvaa tosi suureksi. Kerran olen atlantin ylittänyt kanarialta martiniquelle, joka oli elämäni suurin juttu.
  Nyt haluan tehdä paluumatkan Bermudalta Dubliniin, mutta se on toinen juttu.

  VastaaPoista