maanantai 16. elokuuta 2010

PARI PÄIVÄÄ MARIKSESSA

11ke 08 2010 Huilipäivät Maarianhaminassa

Jorman eilinen myöhäinen lähtö Helsinkiin ja sen jälkeinen netteily veivät aamuheräämiseni pitkälle puoleen päivään. Aamusauna ei ollut enää lämmin, joten piti tyytyä vain suihkuun. Mutta suihkut olivat kerrassaan hienot ja toimivat. Aamupäivän aikana oli samaan laituriin tullut Nauticat 35, jonka perässä oli Rauman Purjehdusseuran lippu. Laiturilla tulivatkin vastaan Ojalan Tarmo ja Marja. Olivat kahdeksan viikon seilauksellaan käyneet mm. Norjassa.

Kävin itäsatamassa katsomassa veneet ja sieltäkin löytyi vain yksi RPS:n vene nimeltään Klaara, perässä oli aivan uusi lippu. Tämä pikkuvene oli ilmeisesti uusia jäseniä tai ainakin uusi vene rekisterissä. Hiljaista oli Itäsatamassakin, naakkakin ihmetteli väen vähyyttä.Paluumatkalla Länsisatamaan näin Ojalat ja sovimme menevämme illalla lounasristeilylle punaisella laivalla. Kävelimme reippaasti terminaaliin ja pääsimme laivaan maksettuamme satamamaksun. Saimme hyvät paikat yhdestä ikkunapöydistä. Laiva kävi kääntymässä Kapelskärissä.Koko reissu kesti neljä ja puoli tuntia (1830-2300). Jaksoimme Tarmon kanssa kantaa maltilliset ostoksemme veneillemme. Palkitsimme itsemme rommitoteilla. Nukkumaan menin 0030.

12to 08 2010 Pyykkipäivä

Heräsin seitsemältä ja riensin ensitöikseni pyykkitupaan ja siellä olivat kaikki kolme konetta vapaana yhdeksään saakka. Pistin kaksi niistä pyörimään. Vajaan tunnin päästä siirsin pyykit kuivuriin ja kävin sillä välin saunassa. Ennätin kahdeksalta ensimmäisenä saunaan ja sain säädeltyä lämpöä mieleisekseni.Muuta varsinaista työtä veneellä täkinpesun lisäksi en ollut päiväksi suunnitellut, joten lähdin harhailemaan Mariksen keskustaan. Täällä on rakennettu hyvää nykyarkkitehtuuria. Tietenkin uudisrakennusten alta on jouduttu purkamaan monta hirsirakentamisen helmeä, mm upea Seurahuone. Kuitenkin nyt keskustasta on saatu ehyt kokonaisuus.Tämän mielenkiintoisen taideteoksen arvo tulee ilmi varmaankin vasta iltavalaistuna. En kuitenkaan jaksanut enää illalla vaeltaa itärannalle. Olin Ojalan Lady Seassa iltakahvilla. Siinä sitä vierähti ilta nopeasti. He ovat aikaisin aamulla jatkamassa matkaa kotiin päin.

_

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti