torstai 15. heinäkuuta 2010

AMSTERDAMIIN

12ma 07 2010 IJmuidenista Amsterdamiin

Ajoimme huoltoasemalle, jossa oli turhaan veneitä parkissa vaikeuttamassa lyhyelle polttoainelaiturille ajoa. Aseman pitäjä ei pannut tikkuakaan ristiin helpottaakseen meidän laituriin ajoamme. Nostin varakanisterin laiturille ja mies antoi tankkauspistoolin tylysti kuin osoittaakseen, että tankkaa itse kanisterisi (25,2 l). Varsinaiseen tankkiin meni 65,0 litraa. Tämä oli huonointa palvelusalttiutta koko matkalla. Maksoin polttoaineista 119,21 €.

IJmuiden 1055 Log 8802 Mh 1 069,3Ajoimme ulos satamasta Noordzeekanaalia, jossa oli monenlaista alusta liikkeellä.Pääsimme ajamaan suoraan sulkuun 1120 ja viidessä minuutissa sulutus oli ohi. Olimme nousseet 0,0 metriä. Kolme venettä ajoi pitkin Noordzeekanaalia alkunperäisessä järjestyksessä suomi, hollanti ja saksa. Hetken päästä saksa oli mennyt menojaan ja me etenimme hollannikkaan kanssa samaa vauhtia. Kahteen otteeseen jouduimme seisahtumaan sivusatamaan ohjattavan laivan takia.

Kanavan varrella useita intianhanhia, joihin tutustuin ensi kerran kaksi vuotta sitten Kielin kanavalla.

Amsterdam, Sixhaven 1355 Log 8817, 15M Mh 1 072,5 (3,2 / 3,2)

Ajoimme jännittävästä sisään menoaukosta ja kävimme kääntymässä peremmällä. Palasimme kuitenkin toiseen laituriin ja arvioimme tolppien välin riittäväksi. Mahduimme mainiosti tolpista ja saimme hyvän sormiponttonipaikan. Kytkimme sähkön ja sulake paloi kohta. En saanut sulakerasiaa auki. Yritin vielä kerran irrottaa syöttökaapelia takarasiasta ja nyt se irtosi. Näin sain siirrettyä syötön keulaboksiin ja vielä kun muistin vaihtaa jakokytkimen eteen, niin saimme virtasta. Satamakapteeni liikkui vilkkaasti ympäri laitureita ja juuri kun olin penkereellä näin hänen olevan laiturillamme auttamassa venettä viereemme. Satamamaksu kolmelta yöltä oli 51 €. Saimme nettitunnuksen, joka toimi hyvin. Samoin hän antoi meille ulkoportin koodinumeron. Kävimme suihkuissa ja kuivatellessamme sitloorassa seurasimme sataman täyttymistä. Kaksi hävittäjää seurasi matkustajakonetta. Lähituntuma meitä vähän oudoksutti.Lähdimme kaupungille syömään. Pienen kävelymatkan jälkeen menimme jokilautalla yli IJ-joen. Menimme asemalta ydinkeskustaan ja istahdimme kanavan varrelle colalle ja oluelle. Laajentaessamme kävelykierrosta sivusimme punaisten lyhtyjen aluetta. Nyt Nealle selvisi järkytyksekseen lihatiskimeininki. Söimme argentiinalaisessa ravintolassa pihvit. Pääsimme sisään sinne juuri, kun alkoi todella kova sade. Palasimme veneelle illalla, kirjoittelimme ja nettailimme sitloorassa kelin selkiinnyttyä.

_

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti