keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

VUOSI TÄYTTYI

29la 05 2010 Vuotispäivänä Bilbaoon

Heräsimme kahdeksalta ja nautimme aamupalan. Marinero tuli hakemaan avaimen yhdeksältä ja niin pääsimme liikkeelle kohti Bilbaoa.

Santander 0905 Log 7634 Mh 902,2



Santanderista jäivät pääkuvat ottamatta: Santarder pankin pääkonttori ja sen puretun esihistoriamuseon purkupaikka. Ajoimme moottorilla hyvää kyytiä. Päästyämme ulos satamasta jatkoimme vuorohuileja. 1140 nostimme isopurjeen tarkkailtuamme vartin verran tuulen kehittymistä. Samantien kun saimme ison ylös loppui sekin vaivainen neljän metrin tuuli. Meillä oli hyvin aikaa lukea tarkkaan opaskirjasia ja ajo-ohjeita Bilbaon satamaan.



Maailmanperintösilta tulikin hyvin näkyviin. Ajoimme pois jokiuomasta Las Arenasin lahdelle Real Club Maritimo del Abran satamaan. Ohjeen mukaan ajoimme vapaaseen paikkaan ja lähdimme kyselemään marineriolta tarkempia ohjeita.

Bilbao 1720 Log 7676, 42M Mh 910,2 (8,25 / 8,25)

Yksivuotishetki (1809) meni siinä kysellessä vähän pitkäksi kun hösö marinero kielsi ensin valitsemamme paikan. Puolen tunnin kävelyn jälkeen se olikin kuitenkin vapaa paikka juuri meille. Internet ja fasiliteetit löytyvät clubi -rakennuksesta. Suihkuunkin mennessä pitää pukeutua asiallisesti, pitkät housut jalkaan.



Posautin kuohuvan yksivuotispäivän kunniaksi ja huuhdoimme sillä mehevät mansikat alas. Tämän vuoden aikana olen seilannut tuon 7676 mailia, joista yksinpurjehdittuna 1367 ja käynyt sadassa satamassa (tarkka luku 99). Pukeuduimme asiallisesti ja menimme suihkuun. Bilbao on todella suuri kaupunki ja ajoimme metrolla vanhan kaupungin laidalle. Löysimme melko helpolla Placa Nuevan ja sieltä hyvän ravintolan, Victor Montesin. Valintakriteerinä oli paikka, jossa oli paljon väkeä. Nautimme alkuun ruokahalun kiihottimet ja sen jälkeen siirryimme yläkertaan syömään. Hetken haettuamme yömyssypaikkaa kysyimme poliiseilta neuvoa ja he tilasivat meille taksin sekä varoittivat samalla kaupungin vaaroista, varsinkin vanha kaupunki on riskialtista seutua.


_

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti